Open VLD eist ontslag Niels Tas

Binnen enkele weken opent het tweede deel van het lange afstandsfietspad tussen Dendermonde en Puurs. Het nieuwe traject verbindt het industrieterrein Hoogveld met het station van Dendermonde. Nadat de voorbije dagen de asfaltlaag werd gegoten, moest een aannemer vandaag op een aantal plaatsen rood-witte hekken plaatsen om te verhinderen dat auto’s het fietspad zouden gaan gebruiken. Maar dat liep niet helemaal zoals verwacht.

Het mooie weer van de voorbije weken heeft ervoor gezorgd dat de werken aan het nieuwe fietspad sneller opschieten dan gepland. Nog voor het stadsbestuur kon communiceren over de start van de werken, zijn de werken inmiddels bijna afgerond.

Het haastwerk van de stadsdiensten resulteerde vandaag echter in een pijnlijke blunder. De aannemer die verantwoordelijk is voor de signalisatie langs het fietspad moest vandaag een tiental hekken plaatsen op locaties waar het fietspad gekruist wordt door andere straten. De hekken dienen niet alleen om de snelheid van de fietsers af te remmen, maar moeten ook voorkomen dat auto’s op het fietspad belanden.

De bewoners van de Winningstraat keken vanavond echter vreemd op. De aannemer bleek ook de rand van het fietspad te hebben afgebakend met enkele honderden hekken. In een telefonische reactie aan onze redactie liet de aannemer weten dat er op zijn bestelbon effectief 1.000 rood-witte hekken stonden. ‘Ik vond het ook een beetje vreemd, maar door het grote aantal dacht ik dat het de bedoeling was om met de hekken het fietspad af te zoomen,’ aldus de aannemer.

B09tRh0CUAElWhK

Schepen van Mobiliteit Niels Tas (SP.A) heeft het over een communicatiefout van de stadsdiensten. ‘De opzichter van de werken gaat morgen poolshoogte nemen en bekijkt dan met de aannemer wat mogelijk is. We halen zeker de overtollige hekken weg en als we ze niet kunnen terugsturen naar de fabrikant, zullen we de borden elders in de stad wel een plaatsje kunnen geven.

Het nieuwe communicatiefoutje komt bovenop de eerdere incidentjes met het zebrapad aan de Krekeldries en de nieuwe zebrapaden in de Potiaulaan. Voor Stijn Pluym van oppositiepartij Open VLD is de maat vol. ‘Schepen Tas heeft al kansen genoeg gekregen. Voor de derde keer in enkele maanden maakt Dendermonde zich belachelijk. Opnieuw gaat tijd en geld verloren. En dat in deze financieel moeilijke tijden. Op de volgende gemeenteraad zullen wij dan ook het ontslag van Tas eisen.’

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*