Open brief aan Piet Buyse

De redactie van De Klaptand is zwaar ontgoocheld in burgemeester Piet Buyse (CD&V). Senior writer Jean-Pierre De Stamper schreef deze open brief. We roepen onze lezers op om deze brief massaal te delen op Facebook en Twitter.

Geachte burgervader,
Beste Piet,

Als ouderdomsdeken van de redactie kreeg ik de taak om me tot u te richten. Misschien heeft u de voorbije dagen wel opgevangen dat het enige onafhankelijke en betrouwbare Dendermondse stadsmagazine De Klaptand zich in woelig water bevindt.

De besparingsplannen van de Vlaamse regering, waar overigens ook uw partij deel van uitmaakt, bedreigt ook onze redactie. Als er niet snel iets gebeurt, verdwijnen onherroepelijk banen en verdwijnt De Klaptand misschien wel voorgoed. Hoe jammer zou dat niet zijn voor een stad als Dendermonde, waar saaiheid heel lang het ordewoord was. Tot De Klaptand op de proppen kwam.

We kregen de voorbije dagen heel wat steunbetuigingen van betrokken Dendermondenaars. Mensen die oog hebben voor de menselijke drama’s achter de nakende ontslagronde. Gewone Dendermondenaars die schrik hebben dat hun dagelijkse portie ongezouten actualiteit zal verdwijnen. Het peper en zout op hun troosteloze bestaan.

Onze redacteurs werden op straat aangesproken en kregen af en toe een aalmoes toegestopt. Zelfs de Dendermondse middenstand toonde zich van zijn warmste zijde door gratis brood en soep uit te delen aan onze redactie. En de Dendermondse culturele wereld liet al weten dat er binnenkort een benefiet komt om geld in het laatje te brengen voor De Klaptand.

Vanuit het stadsbestuur bleef het echter oorverdovend stil. Geen woord van steun of schouderklopje. Niets dan stilte. Na alles wat De Klaptand voor de stad heeft betekend. Dat heeft onze redactie diep ontgoocheld. Net als het feit dat u, als enige lid van het schepencollege De Klaptand niet leuk blijkt te vinden.

Hebben we in het verleden iets geschreven dat u of uw familie heeft gekwetst? Dan willen we ons langs deze weg graag excuseren. Maar toch willen we u, samen met duizenden andere Dendermondenaars, oproepen om ons uw duim te geven. In deze moeilijke tijden zou dat een formidabel teken van steun zijn voor onze redactie. Want zoals elke Dendermondenaar intussen weet: zonder Piet lukt het niet!
Hoogachtend,

Jean-Pierre De Stamper
www.facebook.com/jpdestamper

PS: als je snel bent, kan je zelfs onze 1.000ste Facebook-fan worden en op die manier een plaatsje veroveren in de geschiedenis van De Klaptand.

 

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*