Open brief aan burgemeester Piet Buyse

De Klaptand roept burgemeester Piet Buyse op om de loopschoenen aan te binden

Beste burgemeester,
Beste Piet,

De voorbije maanden schaarden meer dan 1.000 Dendermondenaren zich achter de Facebookpagina Bij 1000 likes loopt Piet Buyse mee in Dwars door Dendermonde 2016, een pagina die wij, we geven het graag toe, eerder als grap hadden opgezet.

Maar nu zoveel Dendermondenaren een like hebben gegeven aan de pagina, vinden we bij De Klaptand dat u misschien toch echt een keer moet overwegen om de loopschoenen aan te binden. We weten dat u een man van het volk bent en zich graag onder de mensen begeeft. Wel, tijdens Dwars Door Dendermonde krijgt u een unieke kans om uw stad en uw inwoners een keer van een andere kant te zien.

Bovendien krijgt u de kans om te ontdekken waarom het parcours van Dwars door Dendermonde bij heel wat kenners wordt getipt als één van de mooiste stratenlopen van ons land. De afwisseling tussen stad en groene zones maken de Dendermondse stadsloop immers uniek. U treedt op die manier ook in de voetsporen van Bart De Wever die als burgemeester van Antwerpen ook altijd van de partij is tijdens de Ten Miles of de Antwerp Urban Trail.

We weten dat u een drukbezet man bent en dat u wellicht weinig tijd heeft om te sporten. Nochtans kan u met een half uurtje per dag al een heel eind komen. Lopen is het ideale middel om het hoofd leeg te maken. Als lopende burgemeester geeft u bovendien ook meteen een mooi sportief voorbeeld aan de bevolking. De burgemeester als ambassadeur van de boodschap dat een beetje beweging per dag goed is voor de gezondheid.

Uiteraard hoeft u niet meteen de 10 kilometer af te malen. We denken dat er tot maart nog voldoende tijd is om u voor te bereiden op de 5 kilometer. Eventueel samen met de rest van het schepencollege. Wie weet wordt u dan gebeten door de loopmicrobe en zien we u in 2017 dan tien kilometer door de Ros Beiaardstad lopen…

Tot aan de start?

De redactie van De Klaptand

 

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

One comment

  1. Avatar

    ‘k Weet niet wie dat kind op de foto is, maar ze heeft wel een hete muil!
    Ik krijg er wel schrik van…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*