Ook Piet Buyse in De Slimste Mens

Nadat eerder deze week bekend raakte dat Studio 100-baas Gert Verhulst dit jaar deelneemt aan De Slimste Mens Ter Wereld, vernam De Klaptand dat ook de Dendermondse burgemeester Piet Buyse (CD&V) binnenkort te gast is bij Erik Van Looy.

Tijdens de receptie op het stadhuis ter gelegenheid van Katuit verklapte Joost Pinnoo, de adviseur van burgemeester Piet Buyse aan De Klaptand dat Buyse vorige week in het grootste geheim had deelgenomen aan één van de café-testen van Woestijnvis en dat hij donderdagochtend het bericht had gekregen dat hij bij de 32 bekende Vlamingen was die mogen opdraven in de quiz. Meteen weten we waarom Buyse gisteren met een gelukzalige lach op de tribune van Katuit zat te genieten.

Volgens Pinnoo stelde Buyse wel enkele voorwaarden aan de programmamakers. Zo wil hij tijdens de beeldrondes De Fotoronde en Het Collectief Geheugen enkel beeldfragmenten krijgen die te maken hebben met Dendermonde, zijn erfgoed of de Eerste Wereldoorlog. De programmamakers stemden in met het verzoek van Buyse en bereiden nu onder andere fotorondes voor met als thema ‘4 Heemskinderen sinds 1958’, ‘Praalwagens van Katuit’, ‘Dendermondse reuzen’ en ‘Martelaarsstad Dendermonde’.

Bij Woestijnvis bevestigde men de deelname van Buyse aan de populaire tv-quiz. ‘We leerden Piet kennen tijdens De Kruitfabriek en De Slimste Gemeente. Daar maakte hij al een goede beurt en bleek hij op het scherm te pakken. Dat hij nu ook meedoet aan De Slimste Mens kan alleen maar de uitstraling van zijn stad ten goede komen,’ klonk het daar.

Wanneer de aflevering met Buyse op het scherm komt is nog niet bekend. De opnames vinden plaats in de loop van september.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*