Ook Marktrock een weekje vroeger

Na Graspop en Rock Werchter kondigt ook het Dendermondse stadsfestival Marktrock Dendermonde aan dat het volgend jaar een week vroeger dan gepland zal plaatsvinden.

Rock Werchter zal volgend jaar uitzonderlijk vroeg plaatsvinden: van 25 juni tot en met zondag 28 juni. Normaal gebeurt dat in het eerste weekend van de maand juli. ‘We vervroegen het festival een week om in het tourschema van één van de headliners te passen. Onderhandelingen zijn nog aan de gang, we kunnen nog geen namen onthullen’, zo klinkt het op de site van Rock Werchter. Ook Graspop liet al weten een weekje naar voor te schuiven. En dus kon Marktrock Dendermonde niet achterblijven.

Maar de beslissing heeft in Dendermonde niets te maken met het vastleggen van een eventuele headliner. ‘We hebben ons vorig jaar vastgeklonken aan het weekend van Rock Werchter en we willen die traditie in ere houden. We mikken resoluut op het publiek dat niet naar Werchter afzakt en dus is Marktrock Dendermonde er ook een weekje vroeger dan voorzien, ‘ klinkt het bij organisator Live Entertainment.

‘De beslissing om het weekend van Werchter te kiezen voor Marktrock Dendermonde was destijds een weloverwogen beslissing van het stadsbestuur om een verkeersinfarct en parkeerproblemen rond en in de stad te vermijden tijdens het festivalweekend. Enkele duizenden potentiële Marktrock-bezoekers zitten op dat moment immers in Werchter en moeten hun auto dan ook nergens stallen in de Dendermondse binnenstad’, klinkt het bij de organisatie.
‘Overigens programmeren we ons festival ook zodanig dat we niet teveel volk naar het Dendermondse stadscentrum lokken. Op die manier kunnen de mensen die van een terrasje genieten op de Grote Markt ook in alle comfort de optredens zien.’

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*