Ook Dendermondse politie laat flitsfoto’s online bekijken

Wie in Dendermonde geflitst wordt, kan binnenkort ook online zijn flitsfoto bekijken. Dat vernam De Klaptand.

Vorige week raakte bekend dat Nederlanders die in Nederland voortaan alle gegevens van hun boete, inclusief de foto, online kunnen inzien. Ze kunnen ook meteen de boete betalen via het internet.

Ook binnen de Dendermondse politie wordt aan een gelijkaardig systeem gewerkt. Al zijn er wel wat verschillen. ‘Wie bijvoorbeeld vindt dat hij niet mooi op de foto staat, hoeft niet te betalen’, vertelt korpschef Paul Putteman.

Verder zal het ook mogelijk zijn om de foto’s met een muisklik te delen op Facebook, Twitter en Instagram. ‘We voorzien daarvoor zelfs een aantal speciale filters. Wie snel betaalt, kan zijn foto zelfs op Snapchat zetten’, aldus Putteman.

Wanneer het systeem actief wordt is nog niet duidelijk. Maar volgens Putteman zit het systeem in een laatste testfase. ‘Binnenkort kan iedereen met zijn E-ID inloggen op onze website om zijn verkeersovertredingen te herbekijken.’

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*