Ook Dendermonde krijgt bierbakkenautomaat

Dendermonde wordt na het Westvlaamse Handzame de tweede stad in Vlaanderen met een bierbakkenautomaat. Dat maakte biergigant AB Inbev bekend.

Vorige week werd de eerste bierbakkenautomaat ter wereld in gebruik genomen op de parking van drankencentrale Rojo in Handzame. Biergigant AB Inbev wil met het toestel tegemoet komen aan de stijgende vraag van de consument naar gekoeld bier op ieder moment van de dag.

Als de test in Handzame meevalt, krijgt ook Dendermonde binnenkort een dergelijk toestel. De Dendermondse bierbakkenautomaat zal worden opgesteld in de Donckstraat. Die buurt telt volgens biergigant AB Inbev immers de grootste bierverbruikers van Dendermonde.

In de automaat passen 18 bakken Jupiler en zestien sixpacks. ‘Dat moet wellicht net voldoende om de inwoners van de Donckstraat de nacht door te helpen,’ klinkt het bij Anneke Vidts van de Prima-supermarkt aan de Gentsesteenweg. De supermarkt zal de automaat drie keer per dag bijvullen.

Minderjarigen die aan de automaat bier willen kopen, zullen overigens van een kale reis terugkomen. ‘Omdat we willen vermijden dat jongeren onder de 16 jaar gekoeld bier kunnen kopen, vraagt de automaat eerst de identiteitskaart van de klant’, aldus An Teyssen, woordvoerster van AB InBev.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*