Ongezien! Waaghals Jelle Veyt stort zich op nieuw avontuur: een avondje op zijn gemak onderuit in de zetel!

Jelle Veyt is een waaghals. Jelle Veyt is een durfal! De branievolle 34-jarige Dendermondenaar – die zich misschien het makkelijkst laat typeren als een kruising tussen Edmund Hillary, Thor Heyerdahl, Junko Tabei, Robin Hood, een Jean-Clauce Van Damme van den Aldi en Choco uit Jommeke – gaat geen uitdaging uit de weg. Hij kent angst voor noch gevaar noch publiciteit. Zijn expedities worden dan ook steeds halsbrekender. Driester.

’s Mans cv leest als een verhaal van Jules Verne. Geen berg is immers hoog en geen zee diep genoeg voor Jelle. Een greep uit zijn ellenlange palmares: de Elbroes beklimmen in Kabardië-Balkarië, landlopen in Gent, wachten aan de voet van de Mount Everest in Nepal, in de file staan op de flank van de Mount Everest in Nepal, bijna verongelukken op de flank van de Mount Everest in Nepal en met groot machtsvertoon gerepatrieerd worden uit Congo. O ja, en ook nog duizenden kilometers klimmen, fietsen, roeien, rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Mocht hij Pijnder zijn, hij liep in zijn eentje met het Ros de volledige ommegang. Ondertussen dan ook nog eens geld inzamelend voor diverse goede doelen. Want zo is Jelle … groot in daden, groots van hart.

En nu wil hij zich dus op een nieuw vervaarlijk, gewaagd en hachelijk avontuur storten. Niet dat hij de Atlantische Oceaan wil overroeien met een zelfgesjord bootje. Of in Alaska wat toppen gaan beklimmen. Neen, dat is te wuft voor Jelle. Te ijdel, ook. Te niemendal. Voor zijn nieuwe project zal hij dieper moeten gaan dan ooit tevoren. Hij zal zichzelf en zijn demonen tegenkomen en onder ogen moeten zien. Jelle wil namelijk onderuitgezakt in zijn zetel alle afleveringen van The Masked Singer inhalen. Bingend! Met een zak chips op de schoot. Een hallucinant plan!

Jelles familie, kennissen, patiënten, buren en vrienden maken zich ernstig zorgen. Voor het eerst vrezen ze dat zijn roekeloos gedrag hem duur zal komen te staan. Ze zien de uitkomst somber tegemoet.

De redactie wenst hen en Jelle in ieder geval alle geluk.

About Suzanne L. Vordmann

Avatar
Epigrafe, grafologe en verwoed scrabbelaarster. Schrijft omdat er op Brussel-Vlaams en Rijsel-Frans toch niks meer te beleven valt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*