Olympos verplicht toiletbezoek

Het Dendermondse zwembad Olympos gaat zwemmers voortaan verplichten om naar toilet te gaan vooraleer ze het zwembad betreden. Dat vernam De Klaptand.

De raad van bestuur van het zwembad kwam deze week in spoedberaad bijeen naar aanleiding van een incident in een Brits zwembad. Het zwembad in het Britse Falmouth wordt immers al enkele weken geteisterd door een zwemmer die zijn grote boodschap achterlaat in het zwembad. De uitbater van het zwembad moest al verschillende keren het zwembad ontruimen wegens ronddrijvende fecaliën. Het is ook niet duidelijk wie de wildkakker is en wat zijn motieven zijn.

Omdat Olympos vreest dat het weinig fraaie fenomeen ook naar ons land zal overwaaien, vraagt het zwembad voortaan dat alle zwemmers na het omkleden even langs het groot toilet passeren. Een van de redders zal er op toezien dat iedere zwembadbezoeker zich plichtsgetrouw van zijn taak kwijt. Na het toiletbezoek kunnen zwemmers zich dan kort douchen alvorens het zwembad te betreden.

Schepen van Sport Carine Verhelst erkent dat de nieuwe regel niet door iedereen even enthousiast zal onthaald worden. ‘Niet iedereen kan op commando zijn behoefte doen,’ aldus Verhelst, ‘maar ze kunnen tenminste proberen. We willen absoluut vermijden dat Olympos binnenkort bekend staat als Drolympos.’

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*