Norbert De Batselier keert terug in Dendermondse politiek

Voormalig burgemeester Norbert De Batselier zal bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2018 de lijst voor de SP.A aanvoeren. Dat bevestigde een medewerker van De Batselier aan De Klaptand.

De voormalige Dendermondse burgemeester is op dit moment directeur van de Nationale Bank. Op 24 december wordt den Bats echter 67 jaar, de leeftijdsgrens voor de directeurs van de Nationale Bank. De Batselier had een afwijking van de leeftijdsgrens gevraagd, zoals is toegestaan voor enkele van zijn collega’s, maar de regering-Michel heeft dat geweigerd.

Omdat De Batselier vreesde in een zwart gat te vallen, ging hij de voorbije weken op zoek naar een nieuwe uitdaging. Na een gesprek met SP.A-voorzitter Bruno Tobback stemde De Batselier er mee in om de Dendermondse afdeling van de partij opnieuw op de rails te zetten. ‘Dendermonde is één van de weinige grotere steden waar onze partij niet echt voet aan de grond krijgt,’ aldus Tobback. ‘We denken dat Norbert de geknipte man is om van de SP.A de grootste partij in Dendermonde te maken.’

Volgens Tobback is De Batselier, die voor socialistische normen erg Vlaamsgezind is, de enige Dendermondse socialist die heeft begrepen dat de partij zichzelf moet heruitvinden. ‘Alle respect voor onze lokale partijkopstukken als Bart Van Malderen en Niels Tas, maar het is duidelijk dat zij niet het stemmenpotentieel hebben van een Piet Buyse, Leen Dierick of godbetert Marius Meremans. Daarom zal Norbert De Batselier in 2018 de Dendermondse lijst trekken.’

De Batselier was eerder al burgemeester van Dendermonde van 3 januari 1995 tot eind augustus 2006 vorig jaar. Hij was jarenlang de populairste politicus van de stad en trok onder meer naar de kiezer met Inzet, een mix van de toenmalige SP, Volksunie en onafhankelijken. Hij is ook ereburgemeester van de stad.

De Batselier kreeg van de SP.A overigens wel de belofte dat hij zijn chauffeur en bedrijfswagen van de Nationale Bank mag behouden tot de stembusgang in 2018.  Ook Jean-Michel De Potter, jarenlang de rechterhand van De Batselier in de Dendermondse politiek, zou door de comeback van De Batselier opnieuw op het politieke toneel verschijnen.

Bij de lokale afdeling van SP.A wilde men voorlopig niet reageren op het nieuws.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

One comment

  1. Avatar
    Huck, Huck & Habacuck, drie dartele doodgravers,

    Dan mogen we ook -na zijn opstanding uit de doden- de ‘blijde terugkomst’ van François Serpent op het stadhuis verwachten..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*