Nieuwe stadsbeiaardier Lil’ Llorenz Da Bomb trekt voluit de hiphopkaart

Word up! Lil’ Llorenz da Bomb Meulebroek is de nieuwe stadsbeiaardier en dat zal Dendermonde geweten hebben. Hij wil een radicale muzikale koerswijziging doorvoeren in het stadsglockenspiel. De traditionele Vlaamse deuntjes moeten eraan geloven. Lil’ Llorenz gaat onherroepelijk voor de hiphop. “I wanna drop it like it’s hot”, chillt hij.

Keep it real, pack steel, get high because life’s a bitch and then ya die,” shizzlet Llorenz. “Dat is mijn lijfspreuk! Nu ik de verantwoordelijkheid voor die urban beiaard heb gekregen, zet ik het volledig naar mijn hand. Die klokken klingen al eeuwenlang dezelfde tamme tunes. ‘Het Reuzenlied’, ‘Het Ros Beiaard’, ‘Ons banier’… allemaal very coolio indertijd, maar everything is everything. F*ck that shit! Ik heb geen oogkleppen, ik ben open-minded. Die Big Willie-gave ga ik nu inzetten. I’m bout it!”

Lil’ Llorenz heeft naar eigen zeggen het licht gezien tijdens zijn deelname aan ‘Belgium’s Got Talent’. “Door mijn jams aan de Beiaardschool en het Lemmensinstituut had ik nogal een enge visie op muziek ontwikkeld. André Rieu was mijn rolmodel. But those bitches ain’t shit! Dankzij het vtm-programma ben ik evenwel in de subculture van de echte artiesten gerold. Coely en haar hoes kende ik al uit de Dendermondse scene van de harmonie en Het Klein Muziekske, uiteraard. Maar ondertussen ben ik ook befriend met Baloji, Brihang, Tourist, Slons en de brothers van Stikstof. Chillaxin’!”

“Niet alleen in de muziekkeuze wijzig ik van koers. Ik wil de beiaard ook democratiseren. Mensen krijgen inbreng. Daarom heb ik een slammin’ app ontwikkeld, waarmee ik de bling-bling-beiaard kan programmeren: de Clock-O-Matic-tac. Ik kan die app koppelen aan mijn Spotify-playlists en zo bepalen welke muziek er uit de toren galmt. Maar mensen mogen ook tunes aanvragen. Dat is nieuw. Ze kunnen dat doen door mijn phat app te installeren of door een oldskool mailtje te sturen naar lilllorenz@clockomatictac.com. No diggity!”

“Keep it real, pack steel, get high because life’s a bitch and then ya die!”

About Suzanne L. Vordmann

Epigrafe, grafologe en verwoed scrabbelaarster. Schrijft omdat er op Brussel-Vlaams en Rijsel-Frans toch niks meer te beleven valt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*