Nieuw kunstwerk Arne Quinze vroegtijdig uitgelekt

De overvloedige regenval van de voorbije dagen is ook een flinke streep door de rekening van de NMBS.

NMBS-topman Jo Cornu bestelde enkele maanden geleden in het grootste geheim een kunstwerk bij kunstenaar Arne Quinze. Het kunstwerk zou een ereplaats krijgen in het station van Dendermonde om de moegetergde reizigers op de lijn Dendermonde – Brussel een hart onder de riem te steken. Quinze installeerde het werk vorige week, maar de eigenlijke onthulling was voorzien voor maandag 1 september.

Cornu zou dan, tijdens de minutenlange stilstand van de trein van Sint-Niklaas naar Brussel in Dendermonde, het werk samen met de kunstenaar en de Dendermondse schepen van cultuur Lien Verwaeren (CD&V) onthullen. Achteraf zouden alle Dendermondse pendelaars getrakteerd worden op een koffie met croissant in de Panos rail.

Maar die plannen vielen dus in duigen door de regen van de voorbije dagen. De wateroverlast zorgde voor een kortsluiting in de elektrische installatie van het werk waardoor pendelaars al een voorsmaakje te zien kregen van ‘Walleke Pis’.

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

One comment

 1. Cornelius Kraaienbraaier

  28 augustus 1314 …
  Wad es meer spek on ’t herte
  dan al die uëge piete
  dor op de gruëte merte
  op ulder duve te sciete ?

  ’n Bitje lol, wad anarchie
  mok ’t leven schuën
  vergit da nie !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*