Nieuw café van De Sixtijn in Grembergen meteen schot in de roos

Den Hof, zo heet de nieuwe zaak van de uitbaters van de gerenommeerde bruine kroeg De Sixtijn. Naast een café aan de kerk van Sint-Gillis hebben ze er nu dus ook één aan het Grootzand in Grembergen. “Er bestond nogal wat verwarring rond de opening”, bekennen de ondernemers. “Het gerucht ging namelijk de ronde dat Den Hof uit de grond werd gestampt door onze ultragetalenteerde en uiterst minzame ex-gerant. Dat was uiteraard zo’n onwerkelijke kwakkel dat we er alleen maar hartelijk konden om lachen!”

Met de opening van een nieuw horecafiliaal aan de overkant van het water willen de entrepreneurs een vervolg schrijven aan het succesverhaal dat De Sixtijn heet. “We hebben eerst lang gezocht naar geschikte panden in Mechelen, Aalst, Gent en Lokeren, maar de markt bleek daar overal al oververzadigd voor ons concept. Toen hebben we ons oog laten vallen op het leegstaande Hof van Grembergen. Bingo, natuurlijk! Dat we daar nog niet eerder aan hadden gedacht. Als er één plek is waar het vergeven zit van de dronkaards, zuipschuiten en drinkebroers, maar waar je niet één deftige herberg kan vinden, is het toch wel Grembergen. Het spreekwoordelijke gat in de markt! En we zijn allebei keiharde werkers, dus we zien het zeker zitten.”

“We hechten veel belang aan de look and feel van onze zaken”, gaan ze verder. “Daarom nemen we enkele vaste waarden van De Sixtijn mee naar Den Hof. Zo zetten we opnieuw stevig in op onze zware bieren (tussen de twee en de acht kilo) en onze speciaalbieren (vooral munt, gember en rozenbottel). Seutendrankjes zoals gin-tonic, aperol-spritz of vermout komen er gewoonweg niet in. Ook aan de meubelstukken schenken we weer speciale aandacht. Daarom investeerden we al flink in robuust meubilair, zoals een toog, tafels, stoelen en een Zanne.”

Toch willen de eigenaars een breuk met het verleden. Ze maken komaf met de reputatie van het Hof van Grembergen. “De vorige cafébaas was nogal elitair ingesteld. Hij richtte zich vooral op mensen van stand: artsen, advocaten, proffen en muzikanten. Maar ja, die vind je niet zo makkelijk op de gemeente, dus er kwam behoorlijk weinig volk over de vloer. Wij willen wél een volle zaal en een vol tuinterras, dus we zetten in op de gewone man. De duivenmelkers komen al. Daarnaast hopen we stiekem het clublokaal van een wielertoeristenclub te kunnen worden. Of van een échte sportvereniging. Ook jeugdbewegingen zijn bijvoorbeeld meer dan welkom om er hier hun stamcafé van te maken. Het liefst dan nog de Chiro. Die slempen ons rijk! Zonder twijfel.”

Om te bewijzen dat de lat als het ware nog onder het gelijkvloerse niveau ligt, organiseert Den Hof volgende maandag een jaarmarktfestijn met koffie, thee en Eddy Del White.

Een Poolse lasser werkte tijdens het bouwverlof duchtig door om de keet klaar te krijgen.

Een Poolse lasser werkte tijdens het bouwverlof duchtig door om de keet klaar te krijgen.

About Suzanne L. Vordmann

Epigrafe, grafologe en verwoed scrabbelaarster. Schrijft omdat er op Brussel-Vlaams en Rijsel-Frans toch niks meer te beleven valt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*