Na stroomschaarste ook drinkwaterschaarste in Dendermonde

De bevolking van Dendermonde dreigt de komende maanden niet alleen zonder elektriciteit komen te zitten. Ook de waterbevoorrading komt in het gedrang nu scheurtjes werden vastgesteld in de watertorens aan de Leopold II-laan, de Broekkantstraat en de Lomeersstraat.

Watermaatschappij TMVW voerde de voorbije dagen een aantal technische controles uit aan beide watertorens. Ultrasone meetsondes hebben talrijke indicaties gedetecteerd die kunnen wijzen op mogelijke scheurtjes. De volgende dagen worden extra controles uitgevoerd. In afwachting wordt de capaciteit van de drie Dendermondse watertorens alvast drastisch verlaagd.

TMVW vraagt de Dendermondenaars om de komende dagen spaarzaam om te springen met leidingwater. ‘Was alstublieft geen auto’s of sproei geen gazon,’ klinkt het in een medeling van het bedrijf. Het bedrijf vraagt gezinnen ook om zoveel mogelijk samen onder de douche of in bad te gaan. Het bedrijf doet ook een oproep om voorlopig niet meer deel te nemen aan de Ice Bucket Challenge (tenzij met regenwater) en om te koken met flessenwater.

De watermaatschappij tast voorlopig in het duister over de oorzaak van de scheurtjes. ‘De watertoren in Baasrode heeft mogelijk te lijden gehad onder de werken aan het overstromingsgebied in de Vlassenbroekse Polder. Maar voor de watertoren aan de Leopold II-laan is geen aanwijsbare oorzaak te vinden. Als zal het wekelijkse gepingel in de Honky Tonk-bunker wellicht toch een invloed hebben gehad,’ klinkt het nog. Over de mogelijke oorzaak van de scheurtjes in de watertoren in Grembergen tast men voorlopig nog in het duister.

De civiele bescherming zal zondagmiddag tussen 14 en 17 uur zakjes drinkwater bedelen op de Gedempte Dender in Dendermonde, het Dorpsplein in Baasrode en aan de kerk in Grembergen.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*