N-VA wil slotjes Parijs naar Dendermonde halen

Oppositiepartij N-VA wil de honderdduizenden liefdesslotjes die vorige week werden weggehaald aan de Parijse Pont des Arts naar Dendermonde halen. Dat meldt gemeenteraadslid Marius Meremans.

Vorige verwijderden stadsmedewerkers in Parijs zo’n 4,5 ton aan liefdessloten die door geliefden aan de Pont des Arts waren gehangen. De brug kon het gewicht niet langer dragen, ‘ze verpesten het uitzicht van de brug, ze zijn slecht voor de structuur ervan en ze kunnen ongelukken veroorzaken’, zei de viceburgemeester Bruno Julliard.

N-VA-gemeenteraadslid wil dat de Dendermondse burgemeester Piet Buyse een brief schrijft naar het Parijse stadsbestuur met de vraag of Dendermonde de verwijderde slotjes kan krijgen. ‘Ook in onze stad hebben we een aantal bruggen die van slotjes kunnen voorzien worden. ‘Ik denk aan de voetgangersbrug aan ’t Saske, de Bogaerdbrug en de brug aan de Grote Markt. Aan die laatste hangen nu zelfs al enkele slotjes,’ aldus Meremans.

‘Het beperkt aantal slotjes dat er nu echter hangt, is echter lachwekkend. Daarom moeten we van deze buitenkans profiteren om onze bruggen ook van voldoende slotjes te voorzien’, klinkt het bij Meremans. Het Vlaams Parlementslid ziet bovendien heel wat gelijkenissen tussen Parijs en Dendermonde.

‘De Abdijkerk heeft twee torens, net als de Notre Dame. Met de Mechelse en Brusselse Poort hebben we bovendien twee monumenten die verwant zijn aan de Arc De Triomphe. De Oude Vest kan doorgaan voor de Champs Elysées en net als op de Périferique in Parijs staat er om en rond onze stad altijd file.’

Volgens Meremans zou de komst van de slotjes ook een boost kunnen geven aan het toerisme in onze stad. ‘Ik kan me voorstellen dat al die mensen die ooit hun slotje in Parijs vastklikten, ook wel een keer willen zien waar hun slotje nu terechtgekomen is. Als de slotjes naar Dendermonde komen, mogen we ons verwachten aan een toestroom van toeristen. En dat is niet alleen goed voor de horeca, maar ook voor de lokale slotjesverkopers’, besluit Meremans.

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*