Dit bordje vindt u binnenkort in uw brievenbus

N-VA voert ludieke actie tegen ‘pestcontroles’ Dendermondse politie

De Dendermondse afdeling van N-VA voert de volgende weken op ludieke wijze tegen wat de partij ‘de pestcontroles van de Dendermondse politie’ noemt. Dat vernam De Klaptand woensdagavond in de marge van de gemeenteraad.

De N-VA is al langer een koele minnaar van het repressieve beleid van de Dendermondse lokale politie. Na de grote alcoholcontrole op de uitvalswegen van Dendermonde na afloop van de kerstmarkt vorige week zondag, was voor de partij de maat vol.

plat‘De inwoners van Dendermonde worden platgecontroleerd. Elke keer men zich op straat durft te begeven, is er wel één of andere controle: alcoholcontrole, snelheidscontrole, controle van de fietsverlichting, gordeldracht,…. Niet moeilijk dat Dendermonde er ’s avonds doods bijligt. Niemand durft nog buiten komen,’ klinkt het bij de partij.

De partij wil dat de politie een einde maakt aan de ‘pestcontroles’. ‘Want pestcontroles zijn het toch wel: de mensen naar de stad lokken onder het mom van een kerstmarkt en nadien hen genadeloos proberen positief te laten blazen. Die gasten van de lokale politie lijken daar echt hun plezier in te hebben,’ gaat gemeenteraadslid Tomas Roggeman verder.

‘Is het jullie ook niet opgevallen dat de Dendermondse politie niet meedeed met de stiptheidsacties van de politievakbonden? Uiteraard niet, want de mensen waren vooraf gewaarschuwd en dus was het ‘pestgehalte’ van die controles veel lager en niet interessant genoeg voor de Dendermondse politie,’ aldus nog Roggeman.

De wielertruitjes kunnen vanaf volgende week besteld worden via de webshop van N-VA.

De wielertruitjes kunnen vanaf volgende week besteld worden via de webshop van N-VA.

De partij zal de komende dagen in alle Dendermondse bussen bordjes posten met de boodschap ‘Ik ken Jan Jambon’, een verwijzing naar het incident in Brussel waarbij een chauffeur door het lint ging bij een politiecontrole en de agenten probeerde bang te maken met zijn connecties.

Ook aan de wielertoeristen werd gedacht. ‘Zij zijn nog altijd de grootste slachtoffers van pestcontroles in Dendermonde wanneer ze een wedstrijdje houden op de Scheldedijk. Zij kunnen binnenkort in onze webshop speciale wielertruitjes kopen,’ vult gemeenteraadslid Marius Meremans aan.

De Dendermondse afdeling overwoog even om ook een lokale draai te geven aan ‘Ik ken Jan Jambon’, maar vrij snel zag men in dat de boodschap ‘Ik ken Marius Meremans’ weinig indruk zou maken op de Dendermondse agenten.

 

Dit bordje vindt u binnenkort in uw brievenbus

Dit bordje vindt u binnenkort in uw brievenbus

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*