Mashable nomineert Dendermondse Kermis

De Brits-Amerikaanse nieuwssite Mashable heeft een top 10 gepubliceerd van de saaiste kermissen ter wereld. Dendermonde steekt er in dit lijstje met kop en schouders bovenuit.

De Dendermondse kermis voert de lijst aan en wordt flink bewierookt. ‘Zowel de slechte omgeving met z’n putten, plassen en kiezelstenen, als de Dendermondse onbereikbaarheid door een wirwar van omleidingen worden geroemd. Het is zo uniek dat experten het moeilijk hebben om er een vergelijkbare kermis aan te koppelen’, klinkt het.

Verder in de top 3 staan de Russische Pripyet, die sinds 1986 verlaten werd, en de Noord-Koreaanse Van Vieng, waar naar verluidt meerdere ongelukken nooit zouden gebeurd zijn.

De Dendermondse schepen van feestelijkheden, Francois De Bleser, reageert alvast enthousiast: “Het moeten niet altijd Brugge, Antwerpen of Gent zijn die in dit soort lijstjes scoren. Dit bewijst nogmaals dat Dendermonde een niet te onderschatten wereldstad is. Het was destijds een wonderlijke beslissing om van de Grote Markt te verhuizen naar de gedempte Dender. Hopelijk vallen volgend jaar ook onze uitgeregende wielerwedstrijden in de prijzen!”

1. Dendermonde, Belgium

kermis

2. Pripyet, Russia

funfair130202351_b4b918ab16_z

3. Van Vieng, North Korea

laos07_23[1]

About Willy Van Damned

Avatar
Hoofdredacteur, epigramoloog en enige overblijvende oprichter van "Den Klaeptaent" in 1087. Schreef in het verleden ondermeer voor de het Aalsterse magazine The Onion en The New Donk Times.

One comment

  1. Avatar

    Doe zo voort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*