Mars verontwaardigd: “Kan iemand me eens uitleggen wat ik met die hele Marrakech vandoen heb?!”

In een kort, maar ziedend persbericht zet Mars enkele vermeende misverstanden recht.

“Ik betreur ten zeerste dat mijn goede reputatie zonder voorafgaandelijke toestemming voor de kar van allerlei politiek-maatschappelijke doeleinden wordt gespannen. Op de sociale media en via de traditionele perskanalen lees ik de laatste tijd berichten als ‘Mars in Brussel tégen Marrakech-akkoord’, maar ook ‘Mars in Brussel vóór Marrakech-akkoord’. Kan iemand me eens uitleggen wat ik met die hele Marrakech vandoen heb?!

Van wat er nu eigenlijk écht in dat VN-Migratiepact staat, heb ik werkelijk geen flauw benul. Net zoals de meeste roeptoeters die er wel hun gedacht over blèren, heb ik de indruk. Ik stel me neutraal op. Ik ben voor, noch tegen.

Ik zou het dus waarderen mocht mijn naam niet meer gebruikt worden om te polariseren. Indiaan, bijvoorbeeld, is me al behoorlijk scheef aan het bekijken. Die begint trouwens ook stevig op zijn strepen te staan en wil voortaan als Roetnative American aangesproken worden.

Gelieve me uit jullie verdeel-en-heersstrategie te weren. Het is zo transparant, zo duidelijk. Is het niet straf dat ik als oorlogsgod nog zowat de enige ben die de kalmte lijkt te bewaren?! Haal allemaal eens rustig adem en chill.”

MARS

 

Voortaan ‘Roetnative American’

About Suzanne L. Vordmann

Epigrafe, grafologe en verwoed scrabbelaarster. Schrijft omdat er op Brussel-Vlaams en Rijsel-Frans toch niks meer te beleven valt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*