Mars roept honderdduizenden chocoladerepen terug

Nadat in een snoepreep in Duitsland stukjes plastic werden aangetroffen, roept Mars op eigen houtje honderdduizenden chocoladerepen terug uit enkele West-Europese landen. Oorzaak van dit euvel was een productiefout in een snoepfabriek in het Nederlandse Veghel. Dat Mars zich met deze zaak bemoeit, is een doorn in het oog van alle betrokkenen.

“Mars draait volledig door”, briest een geëmotioneerde Marius Meremans (N-VA). “Niet alleen bemoeit Mars zich met zaken die hem geen ene moer aangaan, maar hij houdt evenmin rekening met de logistieke kant van zijn opdringerigheid! Bon, hij roept die repen terug. En nu?! Waar gaat hij die opslaan? In de Hollandse Kazerne? Daar is hoegenaamd geen plaats meer om nog extra rommel te stockeren. En sinds de gifgasbehandeling van vorige zomer is het sowieso niet de meest aangewezen plek om voedsel te bewaren. Enkel de brooddozen van ons technisch ondersteunend personeel mogen daar opgeborgen worden.”

Stefaan Van Gucht (VB) treedt Meremans bij. “Sinds het vertrek van Hervent zijn die Gildereuzen niet meer in toom te houden. We hebben dringend een harde hand nodig om hen weer in het gareel te krijgen. Ordnung muss sein! Daarom stellen wij vanuit de oppositie enkele ziedende waakhonden voor die erop toezien dat er weer orde en tucht komt binnen dat zootje ongeregeld. Er zijn duidelijke werkpunten en we hebben al enkele concrete verspieders in gedachten.”

“Eerst en vooral zetten we Hilde Raman (N-VA) op die irritante blackface van een Indiaan. Dat hij zich maar een beetje schikt naar onze normen en waarden i.p.v. propaganda te voeren voor de barbarij van die landen ginderachter. Hij kan bijvoorbeeld beginnen met al eens een deftig hemd aan te trekken. Daarnaast zetten we Emiel Ravijts (CD&V) op Goliath. Die is een ferme verslaving aan drank, sigaretten en vrouwen aan het ontwikkelen! Goliath, dus hè. Emiel weet als kunstenaar perfect hoe aan al die verlokkingen te weerstaan. En ten slotte zetten we onze pitbull terriër Thérèse Van Gucht (CD&V) op Mars. Als er iemand is die weet hoe om te gaan met verkeerde inschattingen, gezichtsverlies en productiefouten is zij het wel.”

Wanneer De Klaptand de woordvoerder van de Nederlandse snoepfabriek confronteert met het lokale gekissebis, toont die maar weinig begrip. “Provinciale navelstaarderij brengt ons geen meter vooruit. De oogkleppen moeten af, want er staan levens op het spel. Van dat gekonkelfoes ginder bij jullie valt geen chocolade te maken. Wie met ernstige vragen zit, neemt maar beter rechtstreeks contact op met ons.”

Het zootje ongeregeld: een blackface, een eigengereide en een verslaafde.

Het zootje ongeregeld: een blackface, een eigengereide en een verslaafde.

About Suzanne L. Vordmann

Epigrafe, grafologe en verwoed scrabbelaarster. Schrijft omdat er op Brussel-Vlaams en Rijsel-Frans toch niks meer te beleven valt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*