Malheur valt in de prijzen

Het Dendermonds/Buggenhoutse Malheur is in New York onverwacht derdes geworden op de jaarlijkse “Purest Water Award”, waar 25 watersomeliers van over de hele wereld hun oordeel vellen.

De winnaar is voor het derde jaar op rij het befaamde Fiji water, een zogenaamd “luxury” water afkomstig uit de Fiji eilanden. Op de tweede plaats staat het Icelandic Glacial, dat door kenners geroemd wordt om zijn pure smaak, meteen erna met slechts 1 punt verschil strandde verrassend Malheur.

Onder de juryleden zit de Belg Roland Vanden Abbeele, die ondermeer les geeft in kokschool Ter Duinen in Kortrijk en die Malheur als Belgische inzending nomineerde.

“Water is voor mij nooit geen kleurloos drankje geweest met een platte smaak,” zo licht hij toe “er zijn zoveel smaakverschillen, het zijn vooral liefhebbers en professionals die zich hierin verdiepen maar we merken dat water binnen de gastronomie een steeds grotere rol speelt. Toen ik vorige zomer voor het eerst Malheur dronk viel me meteen het rijke palet aan smaken op. Het deed me wat denken aan het Fachingen of Apollinaris, met een lichte nasmaak die duidelijk de minerale samenstelling blootlegt. Het is uitzonderlijk dat je die kwaliteiten in een terrior zoals Dendermonde aantreft.”

 

About Willy Van Damned

Avatar
Hoofdredacteur, epigramoloog en enige overblijvende oprichter van "Den Klaeptaent" in 1087. Schreef in het verleden ondermeer voor de het Aalsterse magazine The Onion en The New Donk Times.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*