‘Make Dendermonde Great Again’-plan van Buyse: jongens onder de wapens en meisjes grabben pussy

Surfend op de deining die werd veroorzaakt door de onverwachte, maar klinkende verkiezingsoverwinning van het republikeinse rapaille Donald J. Trump, smeedt Piet Buyse het ijzer wanneer het heet is. Tjeefgewijs springt hij op de populaire, populistische, reactionaire, ultra-neoliberale kar en lanceert hij zijn actieplan ‘Make Dendermonde Great Again’. “De onderbuik neemt het heden ten dage duidelijk over van de ratio”, analyseert Buyse. “De tijdsgeest is helemaal klaar voor mijn revolutionaire ideeën”, salueert de stadsführer.

buyse-trump“Ik zie met lede ogen aan hoe onze prachtige stad gebukt gaat onder interne twisten over pietluttigheden zoals het afschaffen van compleet overbodige brandweervoorposten of fietssnelwegen langs het spoor. Zwerfvuil bezoedelt onze parken. De drughandel floreert als nooit tevoren. Het niveau van het onderwijs smelt als sneeuw voor de zon. Migratie zet druk op onze solidariteit. En geldtransfers naar compleet overbodige deelgemeenten putten de stadskas uit”, foetert de burgervader.

“Het volk mort! Maar luisteren onze lokale verkozenen naar die verzuchtingen? Neen! Die zakkenvullers zijn alleen bezig met postjes verdelen en frauduleuze praktijken. Je kan je afvragen hoe die nitwits verkozen geraken. Het volstaat om eens vijf minuutjes te kletsen met een willekeurige kiezer en je weet voldoende. Je maag keert van pure walging”, baalt Buyse.

“Daarom lanceer ik ‘Make Dendermonde Great Again’. Met dat actieplan zal onze schone stad weer bloeien zoals in de tijd dat onze voorouders wereldberoemd waren om hun weversvaardigheden en mercantiele ingesteldheid. Ik zal de betrouwbare leider blijven die de weg toont aan zijn onderdanen en hen beschermt. Ik geloof sterk in autocratie.”

Piet Buyse oreert: “Veiligheid boven alles! We moeten ervoor zorgen dat we weer een hechte, zuivere gemeenschap kunnen vormen, zonder bezoedelende invloeden van buitenaf. Daarom is mijn kernpunt: de fortificatie van Dendermonde. De stadsomwalling moet terug! We bouwen opnieuw een Gentse Poort, construeren een Lokerse Poort, lappen de Mechelse Poort op en verbinden die drie met de Brusselse Poort. Bouwmeesters als Vauban, die bijvoorbeeld Ieper versterkte, bestaan niet meer, maar ik heb hoogstpersoonlijke en solide connecties in China die ons perfect kunnen adviseren hoe we een muur om onze stad kunnen bouwen.”

kt-mdga-buyse“Een omwalling zonder grachten is strategisch niets waard. Daarom zullen we de Fortengordel opnieuw uitbaggeren en van de bruggen naar Appels en Grembergen ophaalbruggen maken. Wie de stad nog in wil, zal moeten antwoorden op de lastige vraag die onze poortwachters hem voorleggen: “Paardenworsten… met tomatensaus of bruin bier?” Wie verkeerd antwoordt, wordt ter plaatse onthoofd en zijn lekkende kop wordt op een hellebaard gespietst en langs de omwalling geplaatst. Zo ziet de vijand meteen dat we er hier niet mee lachen.”

“Stel dat we toch belegerd worden door de vijand en onze tegenstanders liggen ’s nachts op de loer om onze metropool aan te vallen, dan proppen we onze stadsmiliciens onder het Ros Beiaard. De Pijnders wandelen er dan bij ontij mee naar buiten, ter vertier van onze opponent. Wanneer die zich dan vol ontzag aan ons prachtige Ros vergaapt, springen onze krijgers eruit en liquideren ze al onze belagers. Een militaire zet die zijn gelijke niet kent in de geschiedenis!”

“Aangezien we dus een stadsgarde willen samenstellen, zullen onze 18-jarige zonen voortaan onder de wapens moeten. Ze krijgen een doorgewinterde opleiding in gevechtstechnieken en martiale kunsten. Om hen de ruimte te geven die ze daarvoor nodig hebben, wordt de Hollandse Kazerne onteigend en krijgt het ein-de-lijk de functie die ze verdient. De meisjes krijgen een andere taak. Zij moeten onze stad verlossen van de aanhoudende zwerfkattenplaag. Aangezien onze sensibiliserings- en sterilisatiecampagnes niet werken, moeten onze juffers die beesten maar vangen en verhakselen, of zo. Als ware pussy grabsters, dus.”

“Om al deze investeringen te kunnen uitvoeren, moet er dus meer geld in de stadskas. Dat kan alleen door verlieslatende posten te schrappen. Daarom zullen we verlieslijdende deelgemeenten als Grembergen, Appels en Schoonaarde afstoten of platbranden. Daar ben ik nog niet uit. Oudegem zal bij ’t stad blijven. Anders zijn we de financiële injectie van het VPK kwijt en, belangrijker nog, heb ik geen argumenten meer om het N41-dossier er nog door te krijgen.”

Roerganger Piet is alvast in een gulle bui en schenkt enkele MDGA-klakken weg aan loyale burgers. Het prototype heeft hij zelf uit de handen van zijn eigen grote voorbeeld mogen ontvangen. Wie er een op de kop wil tikken, loopt gewoon eens langs bij de Dendermondse Dienst voor Toerisme. Tijdens de (beperkte) kantooruren, uiteraard.

kt-mdga

About Suzanne L. Vordmann

Epigrafe, grafologe en verwoed scrabbelaarster. Schrijft omdat er op Brussel-Vlaams en Rijsel-Frans toch niks meer te beleven valt.

4 comments

  1. François LEGRAND

    Zou de burgemeester weten dat DumpTrump 205021 stemmen minder had dan Clinton? Dát zou nog eens iets zijn voor de belgische politiek: diegene met het minste stemmen wordt de uitverkorene des volks !!! Ik zie het al gebeuren bij de volgende verkiezingscampagnes: “wij beloven meer belastingen, minder loon, minder ziekenzorg en meer burka’s in het straatbeeld”. Succes verzekerd toch???

  2. De Overwegwachter van de Hofstraat

    Dus Oudegem blijft bij Dendermonde, maar de 90% van de Oudegemmenaars wordt buiten ’t stad gehouden door de veelgebruikte overwegen zoals die in de Hofstraat te schrappen? De spoorweg wordt dus als het ware een deel van The Wall en de Oudegemmenaar de nieuwe Mexicaan.

    • Volgens het Geel Boeksken van de Kaiserlycke Soevereine Caemere der Draeckenieren tot Aelst komt er een tunnelverbinding tussen Aalst en Baasrode met een aansluiting voor Oudegem. Niet toevallig want de Draeckenieren doen commerce met Baasrode en Oudegem, twee steden binnen het dorp dendermonde die stiefmoederlijk behandeld worden.

  3. Piet Buyse ziet het weer opnieuw op te kleine schaal, meen ik, om in de grote politiek mee te praten. Prioriteit blijft voorlopig – de naam zegt het al – de ‘Wall’ tegen Wallonië. (Op sommige plekken mag het kippengaas zijn.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*