Lekkende tankwagen Tom Bogman veroorzaakt verkeerschaos

Vijf brandweerkorpsen zijn urenlang naarstig in de weer geweest om een spermaspoor van wel 10 kilometer lang op te ruimen. De smurrie was gelekt uit een vrachtwagen die het teelvocht moest transporteren van Bogman Donor Industries in de Zijpestraat in Oudegem naar de zaadsilo’s van de Nationale Spermabank van België (NSBB) in Moerzeke-Kastel.

Het hardnekkige spoor liep van de sporthal van Appels tot op de oprit van de silo’s. Het ongeluk werpt een smet op het blazoen van bedrijfsleider Tom Bogman, die vorig jaar nog door de NSBB werd gelauwerd om zijn kwaliteitsvolle en trouwe bijdragen.

“Rond de middag kregen we een eerste melding van een ongeval op de Vlassenbroekbrug”, zegt officier Frank Van Droogenbroeck (sic, red.) van de brandweerzone Oost. “Daar had een chauffeur van een BMW X5 een slippertje gemaakt en was zo tegen een Volkswagen Golf geknald die uit de tegenovergestelde richting kwam. Gelukkig kwamen de inzittenden er zonder kleerscheuren vanaf. De zwaar aangeslagen bestuurders belden ons evenwel meteen om te melden dat de rijweg er spekglad bijlag.”

“Al is ‘meteen’ misschien wat overdreven, want ze raakten eerst niet wijs uit het keuzemenu van het 112-noodnummer. Toen we het stroopspoor volgden, merkten we al snel dat het begon in Appels en eindigde in Kastel. Een fractie later kwamen er ook meldingen binnen van de Steenweg van Aalst, de Noordlaan en de Mechelsesteenweg. De klachten gingen meestal over verontreiniging of gladheid, maar één buurtbewoner uitte ook zijn bezorgdheid over ‘een herfstlucht die buitenproportioneel naar kastanjebloesem geurde’.”

Er werden meteen vijf korpsen gemobiliseerd. Niet alleen omdat het zo’n lang spoor betrof, maar ook omdat de situatie zo netelig was. Officier Van Droogenbroeck licht toe: “Teelvocht droogt snel uit en dat kan hachelijke situaties veroorzaken. Daarom werd de drab eerst met warm water losgeweekt om het daarna met speciaal schuim van het wegdek te verwijderen. Mijn mannen hebben in de loop der jaren al met flink wat toxische stoffen te maken gehad, maar nu hadden ze het over uitzonderlijk cohesief, elastisch en fertiel slik. Tijdens de ruimwerken kregen we vrijwillige hulp van de firma Bart Moens. Daar hebben ze meer ervaring met dit soort blubber. We zijn die mensen ontzettend dankbaar, want anders was het ons nooit gelukt.”

De CEO: "Geen nood, dames, wij zijn opnieuw volop in productie."

De CEO: “Geen nood, dames, wij zijn opnieuw volop in productie.”

De Klaptand ontving i.v.m. dit incident een opmerkelijk telefoontje van Nicole Macharis, zaakvoerster van schoonheidsinstituut Macharisa, aan de Sint Jorisgilde. “Wat jammer dat de brandweer dit kostbare goedje vernield heeft i.p.v. verzameld. Teelvocht bevat namelijk diverse vitamines, mineralen, vezels, essentiële vetzuren en andere voedingsstoffen, waaronder magnesium, ijzer, chroom, mangaan, zink, koper, vitamine C en omega-6 vetzuren. Het is dus niet alleen gezond, je kunt het ook op de huid smeren of in combinatie met massageolie gebruiken. Een jammere gemiste kans.”

Wat er ook van zij, de hinder is ondertussen volledig achter de rug. Opmerkelijk is dat Tom Bogman, CEO én hoofdproducent van Bogman Donor Industries, karig is met commentaar. “Ik verontschuldig me voor de veroorzaakte hinder, maar wil alle zaadvragende dames toch op het hart drukken dat de volgende kiloliters al volop in productie zijn. As we speak. Dus als u me nu zou willen excuseren…”

About Suzanne L. Vordmann

Avatar
Epigrafe, grafologe en verwoed scrabbelaarster. Schrijft omdat er op Brussel-Vlaams en Rijsel-Frans toch niks meer te beleven valt.

4 comments

 1. Avatar

  Makkelijk om je er zo vanaf te maken. Ik neem aan dat zich heel wat vrouwen gedupeerd zullen voelen en dat ze weleens een forse schadeclaim in zouden kunnen dienen, wanneer het sperma er niet op tijd is voor de komende volle maan. Veel vrouwen hadden wellicht nog net een Leeuw gepland. Dat is onmogelijk na volgende week. En dan moeten ze een jaar wachten, dat kan behoorlijk aantikken. Sperma kan dan wel ingevroren worden, doorgaans is juist de vraag naar vers sperma behoorlijk groot. Weliswaar speelt hier vaak een bepaald bijgeloof in mee, maar de wensen van de afnemer dienen nu eenmaal geëerbiedigd te worden.
  De wereldreputatie van Oudegem is groot, maar niet helemaal terecht; er werken veel allochtonen die uit de verre omtrek hiernaartoe pendelen, om in de plaatselijke industrie de kost te verdienen. Dat is minder bekend. (Nu uit de islam.) Ook is het niveau van het genetisch materiaal niet altijd zo hoog als wel wordt gedacht, qua IQ, waar soms om wordt gevraagd; het aanbod is hier wat dat betreft traditioneel zeer beperkt.
  Vanzelf kan de potentie nergens ter wereld tippen aan die rond Oudegem, in de volksmond van oudsher ook wel de spermabelt van België genoemd. Toch moeten we ook weer niet overdrijven. Ondanks de mythe, kan de zaadproductie hier in het Vlaamse ook weer niet zo groot zijn dat de voorraad zomaar ineens weer is aangevuld. In dat geval moeten de dames die gekozen hebben voor vers van de fles op hun recht tot compensatie gewezen worden, financieel.

 2. Avatar

  Suzanne L. Vordmann die in de loop van vele eeuwen geen man heeft gehad, heeft zowel haar hersenen kunnen scherpen als zich wellicht een overdreven beeld kunnen vormen over alles wat met voortplanting heeft te maken.

 3. Avatar
  Zuster Grimbarda

  Laat deze kelk aan ons voorbijgaan…

 4. Avatar
  Caduceus Wurzelschnupfer

  Waaile zaain va Meilebeek…Nous sommes de Molenbeek, Charlie Hebdo etç!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*