Leen Dierick was bijna het wit konijn van CD&V

De voorbije dagen liep in de wandelgangen van het Dendermondse Administratief Centrum het hardnekkige gerucht dat eerste schepen Leen Dierick mogelijk federaal minister zou worden. Een gerucht dat enige grond van waarheid bleek te bevatten.

Bronnen binnen de CD&V-partijtop bevestigden vanmiddag aan onze redactie dat Dierick de voorbije dagen inderdaad naar voren werd geschoven als vrouwelijke CD&V-minister in de regering Michel I. Dierick zelf zou helemaal niet afkerig hebben gestaan tegen een ministerportefeuille, aldus dezelfde bron.

Donderdagavond bleek dat CD&V de bevoegdheden Werk, Economie en Consumentenzaken, Justitie en Buitenlandse Handel mocht verdelen over twee ministers en één staatssecretaris. Omdat Kris Peeters en Koen Geens certitudes waren voor een ministerportefeuille, bleven voor Dierick enkel de kruimels van het staatssecretarisschap voor buitenlandse handel over. En daar paste Dierick liever voor.

Naar verluidt had Dierick om familiale redenen geen zin in die portefeuille. ‘Ik heb absoluut nog de ambitie om mijn politieke carrière naar een hoger niveau te tillen,’ zou Dierick aan CD&V-voorzitter Wouter Beke laten weten hebben. ‘Maar de portefeuille van Buitenlandse Handel valt niet te combineren met mijn gezin. Ik hou ervan om Stien en Ries een nachtzoentje te geven en dat kan niet als ik op buitenlandse missie ben.’

Aan de redactie van De Klaptand wilde Dierick geen commentaar kwijt. Al liet ze wel verstaan dat ze absoluut niet te spreken is over de onvertegenwoordiging van de vrouw in de nieuwe regering. ‘Uit protest zal ik de komende weken een cravatte aantrekken om naar het parlement te gaan,’ aldus Dierick. ‘Maar uiteraard zal ik als een trouwe partijsoldaat de belangen van Grem-, euh, Dendermonde blijven verdedigen.’

Volgens een vertrouwelinge van Dierick zou de Grembergse politica zich de komende jaren voluit willen concentreren op haar functie als Kamerlid en eerste schepen in Dendermonde. Zoals bekend koestert Dierick ook ambities om in 2018 de volgende burgemeester van Dendermonde te worden.

 

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*