Kunstige Kerstboom kaapt knalprijs weg

Vandaag zijn onverwachte feestvreugde en euforie zowel het Dendermondse Comiteit voor Feestelijkheden als de handelskern van Sint-Gillis ten deel gevallen. Als een donderslag bij heldere gluhwein viel deze namiddag een wel zeer verheugend berichtje in de digitale postbus van de handelskern.

Robert Sternbäum van de Europese Organisatie van Kerstaangelegenheden laat middels de eerder vermelde digitale nota weten dat de ‘kerstboom’ – gelegen aan het kerkplein van Sint-Gillis – niets minder dan de eerste prijs wegkaapt in de European Christmas Tree Awards 2014, kortweg de ECTA’s. Vooral geprezen – zo blijkt – zijn het sterke gevoel voor eenvoud en symmetrie, recylage van oude verlichtingspalen, de herbruikbaarheid, de groene lakverf én de weldoordachte inplanning in het stadsdecor.

Bij het ter oren komen van dit heugelijke nieuws ging ondergetekende verhaal halen bij François De Bleser, 5de schepen en tevens verantwoordelijk voor alle Dendermondse feestuitspattingen. “We zijn zelf nog maar net bekomen van al de eer die ons op deze prachtige dag te beurt is komen te vallen”, kirt een opgewonden De Bleser over de telefoon.”Toen we begin november heimelijk, geniepig en tersluiks en in alle stilte onze kandidatuur hebben gesteld hoopten we natuurlijk ergens stiekem en stilzwijgend op een eervolle vermelding, niets meer, maar dit slaat echt alles. Dit is alweer een prachtige verwezelijking van onze stadsdiensten. We zullen alle betrokkenen dan ook op gepaste wijze bedanken met een exemplaar van onze populaire Verko-man“.

De prijs wordt traditioneel uitgereikt rond eindejaar en zal vast en zeker nog een massa volk naar het centrum van de populaire deelgemeente lokken tijdens de eerste dagen van het nieuwe jaar. In combinatie met de koopjestijd wordt dat een periode om de spreekwoordelijke handelsduimen en vingers van af te likken.

Aan de eerste plaats inde ECTA’s is een geldprijs verbonden van 10.000 euro en een zilveren wisselbeker in de vorm van – hoe kan het ook anders – een kerstboom. Uit goede bron heeft de klaptand vernomen dat Sint-Gillis zowel Parijs als Monte Ingino achter zich laat in deze prestigieuze wedstrijd op een respectievelijke tweede en derde plaats (zie foto’s).

About Hipoliet Beschenstruyck

Hipoliet Beschenstruyck
Cum laude afgestudeerd aan de kleuterafdeling van het Institut Scientifique Des Enfants terribles à Carcassonne. Ervaringsdeskundige op het gebied van tempeliersonderbroeken en de zuurtegraad van vergeelde perkamentrollen. Verwoed verzamelaar van middeleeuwse graansoorten en als broodschrijver voorheen actief bij 'Le journal saintgilloise' en landbouwmagazine 'La Dernière Beurre'.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*