Komt Center Parcs naar Dendermonde?

Het Nederlandse bedrijf Center Parks wil op korte termijn vijf nieuwe vakantieparken openen in ons land. Uit documenten die De Klaptand kon inkijken blijkt dat het bedrijf ook zijn oog heeft laten vallen op Dendermonde.

Center Parks heeft op dit moment al parken in onder meer De Haan, Nieuwpoort, Lommel en Vielsalm, maar het bedrijf heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat het in ons land verder wil uitbreiden. Eén van de steden die op het lijstje van Center Parks staat is Dendermonde.

rijkswacht

Hier zou het nieuwe bungalowpark verrijzen

Het bedrijf zou zijn oog hebben laten vallen op de tuinwijk met 22 rijkswachtershuizen aan de Leopold II-laan. ‘De huizen daar zijn perfect om te bouwen tot luxueuze bungalows,’ klinkt het in een interne nota van het bedrijf die op onze redactie belandde. Ook de nabijheid van het stadscentrum, de vlotte bereikbaarheid en de ligging midden in het groen van de Kalendijk zou de directie van het bedrijf gecharmeerd hebben.

Naar verluidt zou Center Parcs ook een bod voorbereiden op het stedelijke zwembad Olympos met het oog op het uitbouwen van een subtropisch zwemparadijs, traditiegetrouw een van de elementen in een Center Parcs-vakantiepark. De waterpartijen aan de Brusselse en Mechelse Poort zouden bovendien aantrekkelijker worden gemaakt voor hengelsportliefhebbers.

Daarnaast zou er ook tussen de bungalows smalle grachten komen, zodat de gasten van het bungalowpark zich met waterfietsen in het park kunnen verplaatsen. Een huzarenstukje wordt ongetwijfeld de voetgangerstunnel vanuit het park naar de Delhaize-vestiging aan de overzijde van de straat. Daar zou immers het winkelcomplex van Sun Parks Dendermonde komen.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*