Keurslager Batselier mogelijk gehackt door Russen

“Een ramp! Miserie miserie! Een catastrofe! Een vloek! Een doodsteek voor de kleine zelfstandige!” Bij keurslagerij Batselier zitten ze op hun tandvlees. Een bestelboekje met 50 orders is er zoek, waardoor de eindejaarsvoorbereidingen behoorlijk in de soep draaien. Dat een gerenommeerde zaak als den Bats die bestellingen zomaar verloren zou leggen, is uiteraard een bijzonder verbazingwekkende verklaring. Zo’n uitleg is vlees noch vis. Hier zit meer achter. Dit is louche.

Een anonieme bron, die gehuwd is met de zaakvoerder, speelt open kaart met De Klaptand. “Aanvankelijk dachten we inderdaad dat een van onze medewerkers het orderboekje was kwijtgespeeld. Maar vooraleer we iemand aannemen, screenen wie die echt tot op het bot. We willen weten welk vlees we in de kuip hebben en leggen de lat hoog. Dus die verklaring is sowieso uitgesloten.”

boar-balls“We weten dat onze concurrenten al jaren groen zien van jaloezie als ze vaststellen welke omzet wij hier draaien tijdens de feestdagen. Dat bracht ons bij een tweede denkpiste: sabotage door de concurrentie. Het valt nu al op dat ze bij Van Dist, Smedo en ’t Fijnproevertje meer volk trekken. Maar ook die duiding is wellicht niet plausibel.”

“We zijn dan verder blijven denken en hebben geprobeerd de schuld vervolgens in de schoenen van die vluchtelingen te schuiven. Dat is makkelijk. Iedereen doet dat. Zij zijn overal het zwarte schaap. Met die open grenzen en al. Maar toen meenden we ons te herinneren dat er ook enkele halalbestellingen verloren zijn gegaan, dus ook die uitleg moeten we schrappen.”

“Veel opties schieten er dan niet meer over, natuurlijk! Een vuige streek van Gaia? Aliens die het op onze vogelnestjes en wild boar balls gemunt hebben? Geloofwaardig, maar toch… Daarom staat het voor ons vast: het is de schuld van de Russen. De Russen hebben ons gehackt!”

Dat het kwijtgeraakte bestelboekje ondertussen teruggevonden zou zijn op de parking van de nachtclub Poepemies, doen ze bij keurslagerij Batslier als een onaannemelijke kwakkel. “Dan is het valabeler dat Poetin op onze zwarte pensen jaagt!”

worst

About Suzanne L. Vordmann

Avatar
Epigrafe, grafologe en verwoed scrabbelaarster. Schrijft omdat er op Brussel-Vlaams en Rijsel-Frans toch niks meer te beleven valt.

One comment

  1. Avatar

    Vooral veel gehakt was er kwijtgeraakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*