‘Kerstmarkt heeft positief effect op zelfvertrouwen van Dendermondenaar’

De kerstperiode heeft een positief effect op het zelfvertrouwen van de Dendermondenaar. Dat blijkt uit een regionale analyse van sociale netwerksite Facebook die De Klaptand in primeur kon inkijken.

Zondagmiddag lokte de kerstmarkt weer honderden mensen naar het Dendermondse stadscentrum. De inwoners konden er aan tientallen kerststallen ongestoord nippen van jenever, glühwein, Vicaris of andere (niet-) alcoholische dranken. Het mooie winterweer zorgde dat het tot in de late uurtjes bijzonder druk bleef in het Dendermondse stadscentrum.

In de uren na de kerstmarkt merkte de sociale netwerksite Facebook een plotse piek van het verkeer vanuit de Denderstad. Zo werden er na de kerstmarkt 7 nieuwe relatiestatussen aangemaakt, fors meer dan het gemiddelde dat op 3 per dag ligt. Ook het aantal stopgezette relaties op Facebook bereikte een hoogtepunt: liefst 11 Dendermondse koppel deelden het einde van hun relatie op Facebook.

Volgens Facebook heeft één en ander te maken met de sfeer die op zo’n kerstmarkt hangt. ‘Mensen vinden er de moed om dingen te ondernemen die ze op andere dagen verdringen of uitstellen: een tong draaien met het lief van een vriend, eindelijk een woordje wisselen met de blonde stoot die je stiekem begluurt op de trein, …,’ klinkt het bij Facebook.

Maar ook buiten de relationele sfeer gaan mensen een stapje verder naar de kerstmarkt. ‘Zo was er een Dendermondenaar die zich kandidaat stelde voor het ambt van schepen van feestelijkheden en zei dat hij bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen zeker 2.000 voorkeurstemmen zou halen. De eerlijkheid gebiedt ons wel te zeggen dat deze ambities meestal even snel verdampen als het alcoholgehalte in het bloed.’

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*