Jozef Dauwe zoekt dubbelganger

Oost-Vlaams gedeputeerde Jozef Dauwe (CD&V) is op zoek naar een dubbelganger die een deel van zijn drukke agenda kan overnemen. Dauwe, voormalig gemeenteraadslid in Dendermonde, zegt dat hij tijd tekortkomt om op te draven bij alle sociale evenementen waar hij wordt geacht zijn gezicht te laten zien.

Dauwe heeft al jaren de reputatie de drukst bezette politicus te zijn, al zijn zijn puur-politieke activiteiten vrij beperkt. Dauwe vult zijn dagen vooral met bezigheden die te maken hebben met de 58 mandaten die hij bij verschillende instellingen en organisaties bekleedt.

Omdat de mandaten steeds meer tijd opsouperen en Dauwe tussendoor ook her en der acte de presence moet geven, wil Dauwe nu een dubbelganger inschakelen. ‘Let wel, ik ga de mensen vooraf verwittigen wanneer ik mijn dubbelganger stuur. Eerlijkheid staat dan ook hoog in mijn wapenschild. Maar uiteraard is het de bedoeling dat mensen het verschil niet merken. Naast de fysieke gelijkenissen moet mijn dubbelganger dus ook intelligent, welbespraakt en van alle markten thuis zijn’, aldus Dauwe aan De Klaptand.

De dubbelganger van Dauwe krijgt een arbeidscontract en een maandloon van zowat 2.500 euro bruto. ‘Ik zal hem inschakelen voor alle soorten werk. Alleen mijn werk in de bestendige deputatie kan ik niet doorschuiven. En uiteraard moet hij ook niet in bed duiken met mijn echtgenote’, knipoogt de immers goedlachse Dauwe schalks.

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*