Jozef Dauwe gaat voor wereldrecord cumul

Oost-Vlaams gedeputeerde én prominent Dendermondenaar Jozef Dauwe mag de Belgische eer verdedigen op het WK Cumul dat volgende week wordt gehouden in het Zweedse Stockholm. Dauwe hoopt er niet alleen op een gouden medaille, maar wil ook een plekje in het Guinness Book of World Records veroveren.

Onze stadsgenoot Jozef Dauwe kroonde zich de voorbije twee jaar al met sprekend gemak tot Belgisch Kampioen Cumul. Met 58 mandaten achter zijn naam deed geen enkele politicus in ons land beter. Dit jaar moest Dauwe weliswaar ex-parlementslid Ludwig Vandenhove (SP.A) naast zich op het hoogste schavotje dulden, waardoor twee Vlamingen de Belgische eer zullen verdedigen in Stockholm.

Volgende week maandag al stapt Dauwe op het vliegtuig richting Stockholm. Wij troffen Jozef aan terwijl hij in volle voorbereiding is op het WK. De voorbije dagen was hij  tot 20 uur per dag bezig met het zoeken naar mandaten die nog ontbreken op zijn palmares. Met zijn huidige 58 mandaten zou Dauwe immers net naast het podium vallen op het wk. Daarom probeert de ouderdomsdeken van de Oost-Vlaamse bestendigde deputatie de komende dagen nog snel een aantal mandaten te scoren.

Jozef Dauwe achter zijn bureau.

Jozef Dauwe achter zijn bureau.

‘Eenvoudig is dat niet,’ aldus Dauwe. ‘Het moeten unieke mandaten zijn, bij een erkende organisatie. Ik moet elke organisatie persoonlijk contacteren en hen mijn diensten aanbieden. U zal begrijpen dat dagen van 20 uur in deze hectische periode geen uitzondering zijn voor mij.’ Om in het Guinness Book of World Records opgenomen te worden, moet Dauwe tegen maandag 103 mandaten op zijn naam hebben staan.

Pas als een mandaat is gepubliceerd in het Staatsblad wordt het door de organisatie van het WK erkend. Om de nieuwe mandaten tijdig gepubliceerd te krijgen, kan Dauwe rekenen op zijn trouwe medewerkers en zijn uitgebreide netwerk in de politieke wereld. ‘Zonder hen zou dit onmogelijk zijn,’ aldus Dauwe, ‘maar we hebben een gemeenschap doel: de naam Jozef Dauwe op de wereldkaart plaatsen.’

Op de website van Cumuleo vindt u de 58 huidige mandaten van Dauwe. Dauwe verwacht dat de komende dagen onder meer zijn mandaten als bestuurder van onder meer VC Oudegem, Hondenmanieren Troef, Best Pittig Dendermonde, KVLV Dendermonde-centrum, Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia, Heemkring De Boonwijk en vzw Belgische Vrienden van de Stoomlocomotief in het Staatsblad gepubliceerd worden.

Omdat De Klaptand erkentelijk is voor de verdiensten van Jozef Dauwe voor de stad Dendermonde, bieden we hem langs deze week graag nog het (onbezoldigde) mandaat van Grootofficier van de vzw Vriendenkring De Klaptand aan.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*