Joyce De Troch en Sergio Herman openen sterrenrestaurant in Dendermonde

Voormalig tv-presentatrice Joyce De Troch heeft plannen om een sterrenrestaurant te openen aan de Sint-Onolfsdijk. Dat vernam De Klaptand. Achter het fornuis zal topchef Sergio Herman staan.

sintodulfDe kapel van Sint-Odulf aan de Sint-Onolfsdijk in Appels is al jaren een geklasseerd monument. Toen topchef Sergio Herman enkele maanden geleden te gast was in salons De Notendijk raakte hij dusdanig gecharmeerd door de kapel dat hij de eigenaar van het geklasseerde gebouw vroeg of hij van het gebouw gebruik zou mogen maken.

Een half jaar geleden kreeg Herman van de eigenaar voor 99 jaar het vruchtgebruik van de kapel. Hoewel Herman de kapel in eerste instantie vooral wilde gebruiken als pied à terre in Dendermonde, lijkt de sterrenchef nu toch culinaire plannen te hebben met het gebouw.

Herman ontdekte immers dat het stuk bouwgrond naast de kapel eigendom is van de voormalige mediafiguur Joyce De Troch. Herman kon De Troch overtuigen om mee in te stappen in een nieuw project en haar grond ter beschikking te stellen voor de bouw van een nieuw toprestaurant op een unieke ligging.

Nsergioet als in The Jane in Antwerpen zou Herman het kleine kerkje omvormen tot een klasserestaurant. De bouwgrond van De Troch zou dan de parking moeten huisvesten. Joyce De Troch zou de zaak uitbaten, terwijl het team van Sergio Herman zal instaan voor de culinaire invulling van restaurant Sint-Odulf. Doel is om op korte termijn twee Michelinsterren te scoren.

Wanneer het restaurant zijn deuren zal openen is nog niet bekend. Herman verklapte aan onze redactie wel al dat de menukaart een speciale Joyce De Troch-schotel zal bevatten. Die zou smaken naar ontgoocheling en bittere tranen, met een hint van vergane glorie.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*