Jong N-VA lanceert nieuwe snack op volgende eetfestijn: de ‘wir haben es nicht gepaardenwürst’

“Habemus botulum!” toetert een triomferende Tomas Roggeman, bestuurslid van Jong N-VA Dendermonde en voorzitter van Jong N-VA Confederaal. “Binnenkort houden we ons jaarlijkse eetfestijn. Normaal gezien serveren we altijd gerechten uit de wereldkeuken, zoals Hongaarse goulash, Baskische pinxtos of Crema Catalana. Niettemin vonden we het stilaan tijd om het roer eens om te gooien. We zijn vernieuwers en geloven in de kracht van verandering.”

“En toen kwam ons medebestuurslid Jan Vanhove met een briljant voorstel op de proppen: ‘Als we nu eens typisch Vlaamse kost zouden serveren? Iets van ons! Van hier! Van en voor ons eigen volk.’ En toen zijn we aan het brainstormen geslagen. Ons eerste idee was een ‘bloed-en-bodem-worst’ introduceren, maar dat vonden we wat te ranzig. En toen kraaide Jan, alweer hij: ‘Een ‘wir haben es nicht gepaardenwürst’, dat is écht iets typisch voor ons.’ We moesten hem volkomen gelijk geven. We hebben die avond nog flink gelachen, gedronken, naar marsmuziek geluisterd en ons door de vrouwtjes laten bedienen. Want daar dienen ze voor”, knipoogt Tomas schalks.

Marius Meremans, voorman en brein van N-VA Dendermonde, blijkt aangenaam verrast: “Ik heb nooit geweten dat onze Jan zo creatief kon zijn. Ik heb nooit geweten dat onze Jan zo’n culinair talent had! Ik heb nooit geweten dat onze Jan zo’n initiatiefnemer was! Hij heeft niet alleen de naam van onze nieuwe snack bedacht. Hij is zelfs bereid ons eetfestijn te organiseren! Dat zien we graag bij onze jongeren, zoveel ondernemingszin. Voor de catering heeft hij kennelijk, zonder dat wij dat wisten, zijn vrienden-spijzeniers van ‘Schilt en Frieten’ aangesproken. Een cateringclubje met als leuze: ‘Wij bakken ze bruin! Donkerbruin!’. Dat kan niet anders dan garantie op succes bieden!”

About Suzanne L. Vordmann

Epigrafe, grafologe en verwoed scrabbelaarster. Schrijft omdat er op Brussel-Vlaams en Rijsel-Frans toch niks meer te beleven valt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*