Jean-Michel De Potter krijgt rolletje in Studio 100-musical

Jean-Michel De Potter, de voormalige chauffeur van ex-burgemeester Norbert De Batselier, krijgt een rolletje in de Studio 100-remake van de filmreeks Despicable Me. Dat vernam De Klaptand.

Jean-Michel De Potter was jarenlang de chauffeur van burgemeester Norbert De Batselier. Hij reed De Batselier niet alleen rond in Dendermonde, maar bracht hem bijvoorbeeld ook naar het Vlaams Parlement, waar De Batselier voorzitter was. Toen De Batselier de politiek vaarwel zei en aan de slag ging bij de Nationale Bank, verloor De Potter zijn job. Hij was nadien wel een tijdlang chauffeur van de kabinetschef van Vlaams minister Freya Van de Bossche.

In 2006 was De Potter totaal onverwachts een stemmenkanon van de SP.A bij de gemeenteraadsverkiezingen. Hij behaalde na Bart Van Malderen (2.053) en Theo Janssens (1.324) het meeste aantal voorkeurstemmen (1.126). Dat vertaalde zich echter niet in een schepenambt. De algemene vergadering van de Dendermondse SP.A besliste immers dat De Potter geen schepen kon worden. De Potter werd evenmin voorgedragen voor een zitje als kandidaat-bestuurder in een bouwmaatschappij. Ongezien voor iemand die zoveel stemmen haalde.

De Potter ging nadien wel zetelen in de gemeenteraad waar hij verschillende keren openlijk in de clinch ging met SP.A-schepen Bart Van Malderen. Nog voor het einde van de legislatuur stapte ‘de laatste echte socialist’, zoals De Potter zichzelf omschreef, uit de gemeenteraad. De Potter trok zich nadien terug in Sint-Gillis, waar hij sindsdien uiterst zelden in het openbaar wordt gezien. Het illustreert hoe zwaar de volksmens De Potter getekend was door de vernederingen van de Dendermondse SP.A.

Gru-and-evil-minions-despicable-me-13721166-659-372Enkele weken geleden zou De Potter zijn benaderd door Studio 100-baas Gert Verhulst met het oog op een musicalremake van de Despicable Me-films. ‘Het was eerder toevallig dat ik op een foto van De Potter botste op het internet. Maar de gelijkenis met de superschurk Gru was treffend. De Potter leek ons dan ook de geschikte man om de hoofdrol te spelen in de musical. Net als in de film zal Gru worden bijgestaan door en leger van handlangers bestaande uit kleine, gele, humanoïde wezens, de minions.’

Wanneer de musical in première gaat is nog niet bekend. ‘We zijn op dit moment volop bezig met de casting. We mikken op het najaar van 2016. Net als bij de musical ’14-’18 trekken we naar de Mechelse Nekkerhal en gaan we opnieuw gebruik maken van een rijdende tribune’, besluit Verhulst.

Jean-Michel De Potter zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

One comment

  1. Een musical is vaak softer dan een roman en bovendien elitairder om het commercieel aantrekkelijk te maken. (In de pauze mag best wel slagroom op het gebak.) Ik denk hierbij aan De Ellendigen, de musicalversie lijkt meer te draaien om het kleine meisje Cosette dan de galeiboef Jean Valjean. Ik hoop dat Jean-Michel De Potter die het uiterlijk en de achtergronden van een galeiboef heeft maar wellicht een rolletje krijgt dat past bij het postuur van Cosette menige traan zal laten rollen bij het publiek dat immers geen enkele affiniteit heeft met de sociale strekking van het verhaal, laat staan de SP-A.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*