Internationaal biertornooi aan 22e editie toe

Vlaanderen Open, het grootste internationale biertornooi ter wereld, strijkt dit weekend voor de 22e keer neer in Sint Gillis.

Het internationale tornooi lokt elk jaar bierdrinkers van over de hele wereld. Aan het biertornooi zelf nemen negentig teams met zeventien verschillende nationaliteiten deel. Daarmee is de maximumbezetting bereikt. “Voor het eerst verwelkomen we ook Portugal, Griekenland, Spanje en Corsica. Ook de Concresco Barbarians uit Australië komen langs.”

“Elk jaar opnieuw werken we er ook met ons team aan om Dendermonde te vertegenwoordigen tegen al die internationale toppers”, aldus Kris Van Damme, “dat gebeurt met wekelijkse trainingen zowel op verplaatsing als in ons clublokaal. We hebben dan ook nauwe banden kunnen opbouwen met diverse biermerken zoals Maes en het Dendermondse Vicaris. De naam Vlaanderen Open komt van de tapkranen, die het ganse weekend doorlopend open blijven om de dorstigen te laven.”

“Zaterdag en zondag mikken we vooral op dertigplussers”, zegt organisator Mario Zaman “dat zijn mensen die minstens 30 pintjes van 25 centiliter kunnen consumeren. Ze hebben hiervoor telkens 12 uur de tijd. Ongeoefend moet men hier niet aan beginnen, maar in tegenstelling tot sommige voetbalclubs in het Dendermondse kan wel iedereen meedoen.”, knipoogt de tornooiorganisator. “Op zondag is het dan ten slotte de finale, die werkt volgens het “last man standing” principe, tot groot jolijt voor de omstaanders.

Ondertussen kan er ook gefeest worden op het aansluitende festival, want zonder muziek zorgde de biertornooien in het verleden namelijk voor ontevreden deelnemers die hun vertier in de binnenstad gingen zoeken. “Die festivalsite hebben we dit jaar een beetje ander ingericht”, aldus Zaman. “Er zijn drie podia: de Maes-stage, de feesttent voor de Oriëntal Party en een Belgian Beer Bar met livemuziek.”

Om de bezoekers nog meer comfort te bieden, bouwt de Dendermondse bier club (DBC) zelfs een heel resort uit aan de festivalsite. “In de slaaptenten vinden 1.200 spelers tijdens het weekend onderdak, maar daarnaast is er ook een ruim aanbod comfortabele festihutten. Zo ondervinden de deelnemers geen last van de lokale alcoholcontroles die tot in Australië berucht zijn.”

Daarnaast wordt nog wat randanimatie voorzien met ondermeer springkastelen, welness en massages. Sportievelingen kunnen zich ten slotte uitleven op één van de zes rugbyvelden op het terrein.

Vlaanderen Open vindt plaats op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 mei op de sportcampus aan de Van Langenhovestraat in Sint-Gillis. De toegang tot het tornooi is gratis. Tickets voor het festival op zaterdag en zondag kosten 10 euro in voorverkoop en 14 euro aan de kassa.

About Willy Van Damned

Hoofdredacteur, epigramoloog en enige overblijvende oprichter van "Den Klaeptaent" in 1087. Schreef in het verleden ondermeer voor de het Aalsterse magazine The Onion en The New Donk Times.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*