Inbraak bij Scouts Dendermonde

In de lokalen van Scouts en Gidsen Sint-Paulus Baden-Powell is maandagavond een inbraak vastgesteld. Ondanks de beveiligingsmaatregelen die de afgelopen jaren getroffen werden, forceerden onbekenden een van de toegangsdeuren. De schade voor de jeugdvereniging blijkt aanzienlijk. Naast een aantal blikjes Sprite en zakken chips gingen de dieven aan de haal met de biervoorraad die aan de Tragel aanwezig was.

“Jarenlang werden onze financiën beheerd als een goede huisvader” begint Vincent Glas van Scouts Dendermonde zijn verhaal. “De jaarlijkse barbecue, besparingen op het sanitair in de Zep en zelfs het onderhoud van kerkhoven, geen ongemak was teveel om extra middelen in het laatje te brengen. De opbrengsten hiervan werden steeds eerlijk verdeeld: de helft vloeide terug naar de werking, de andere helft kon besteed worden door de leidingsploeg. Een aantal jaren terug werd dan binnen de leiding beslist om deze gelden te investeren in een heuse bierkelder. U kan zich immers wel voorstellen dat onze mensen na een namiddag met lawaaierige pubers nood hebben aan een stevig verzetje. De vruchten van dit omzichtig financieel beleid zien wij nu in een klap verloren gaan. Bovendien staat er eind deze maand een weekend met de tak van de pioniers op het programma. Allemaal twaalf- tot veertienjarigen, de moeilijkste leeftijd dus. We hebben er geen idee van hoe onze leiding gaat reageren wanneer er ’s avonds alleen water en fruitsap geserveerd wordt”, zucht hoofdleider Glas.

“Tot overmaat van ramp schakelden we enkele maanden geleden de appelsienenverkoop om tot perenverkoop. De verkoopprijs daarvan is door het Russische invoerverbod echter helemaal gekelderd. We hopen om via de projectsubsidie Jeugd toch nog aan de nodige fondsen te geraken, maar de kans daartoe lijkt klein. Onlangs werd immers nog maar een subsidie verworven voor een bijgebouw om het leeggoed in op te stapelen”, vult aalmoezenier Poppe aan. Naar schatting zouden dan ook tienduizenden peren moeten verkocht worden om de geleden schade te compenseren.

De scouts van Dendermonde roept de lokale bevolking daarnaast op om massaal in te schrijven voor haar jaarlijkse barbecue, die op zaterdag 20 september doorgaat op het vertrouwde scoutsterrein. Om budgettaire redenen werd het groentenbuffet evenwel vervangen door een lekkere perensalade. Achteraf vindt een bosfuif plaats. Voor meer informatie en inschrijvingen kan u terecht op www.scoutsdendermonde.be

About Raf Moortgriet

Na carrières als glamourfotogra(a)f(e) en judokampioen(e) begonnen aan een nieuw hoofdstuk bij de Klaptand. Dendermonde is nu eenmaal zijn/haar favoriete parking

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*