Illegale weedkwekerij op zolder van Stadhuis

De buitensporige sneeuwval van de afgelopen dagen heeft niet alleen geleid tot post-apocalyptische taferelen en manifeste volkswoede. Hij heeft ook een duister stadsgeheim blootgelegd. Een verdoken kamer in de Lakenhalle doet blijkbaar al jaren dienst als weedkwekerij. Dat heeft de lokale politie bekendgemaakt.

De politieagenten ontdekten de teeltplek per toeval. Een deel van het dak van het Stadhuis was het enige in de buurt waar geen sneeuw op lag. De warmtestralers die ervoor zorgen dat de hennepplanten groeien, verhitten ook het dak en daardoor smelt de sneeuw daar.

In het vertrek stonden 610 hennepplanten die nagenoeg rijp waren om te oogsten. Er was niemand aanwezig in het Stadhuis toen de politie binnenviel. Maar dat is op zich geen nieuws.

De Dendermondse politie zegt bijzonder trots te zijn dat haar jarenlange expertise in razzia’s aan het station en het vernietigen van de in beslag genomen goederen in de privésfeer eindelijk haar vruchten afwerpt. “We hebben een neus gekweekt voor dit soort van zaken”, glundert de commissaris.

Naar wie de illegale kwekerij op poten heeft gezet is het vooralsnog gissen. In de wandelgangen circuleren enkele geruchten. Volgens sommigen zitten de Groenen erachter. “Al eens gezien hoe die erbij lopen?” getuigt een anonieme liberale bron. “Die typen komen duidelijk uit het krakers- of zwerversmilieu. En ge weet welke levensstijl die eropna houden?!”

T.B., een ietwat onbetrouwbare linkse bron, toetert dan weer dat de N-VA verantwoordelijk is voor de wietplantage. “Als je weet welke voorstellen die parvenu’s durven te lanceren, dan kan het niet anders dan dat die de hele tijd scheefgesmoord lopen. Geen zinnig mens krijgt dat soort waanideeën anders uit zijn koker.”

De meeste beschuldigende vingers wijzen dan weer in de richting van burgervader Piet Buyse. “Die man doet de hele tijd alsof zijn neus bloedt. Als dat niet het ultieme blowsymptoom is, weten we het ook niet meer!”

Linkse, rechtse of hennepplantjes voor het centrum?

About Suzanne L. Vordmann

Epigrafe, grafologe en verwoed scrabbelaarster. Schrijft omdat er op Brussel-Vlaams en Rijsel-Frans toch niks meer te beleven valt.

2 comments

  1. Zuster Grimbarda

    Wie had er vroeger alleen toegang tot alle delen van het stadhuis? Wie besliste wat er al dan niet mocht gebeuren? Wie controleerde iedereen die er binnen en buiten liep? Wie zorgde ervoor dat de pijnders hun paard en de reuzendragers hun reuzen niet lieten vallen na die kilometerslange tochten door de stad? Wie bezorgde dus de wiet aan deze stoere gasten? Juist ja, hij heeft nog maar pas het nest verlaten of de roofdieren azen al op zijn geheime energie… Komaan, een beetje hennep kan toch geen kwaad? Het zij hem vergeven in de naam van … zeker met Kerst!

  2. Het gaat erom het doel te begrijpen van de weedkwekerij, zij voorziet in een groeiende behoefte aan een drug voor medicinale doelen in de zolderkamer. De wiet is er ter bestrijding van dementie. Een taboe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*