Heisa over nieuw speeltuig in Wastijnepark

De bewoners van de Boonwijk zijn niet te spreken over een nieuw speeltuig dat binnenkort wordt geplaatst in de speelzone. Dat vernam De Klaptand.

In het Wastijnepark in de Boonwijk zijn deze week de eerste verfraaiingswerken gestart ter hoogte van de speeltuin aan woonblok 5. Op vraag van de buurtbewoners wordt de komende weken het hele park grondig aangepakt.

De plannen voorzien onder meer in extra speelruimte, meer zitruimte en een grote speelheuvel. ‘We willen hier een betere speelomgeving creëren’, klinkt het bij opbouwwerker Charlotte Inghels. ‘Daar was heel veel vraag naar bij de bewoners.’

Maar enkele buurtbewoners hebben hu problemen met het ontwerp van één van de speeltuigen. De grote glijbaan die aan de speelheuvel moet verrijzen is volgens enkele omwonenden totaal ongeschikt om in een kindvriendelijke omgeving te worden opgesteld.

‘Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat dit weer een typisch staaltje gefoefel is van het stadsbestuur. Na de Palmboom op de Grote Markt, rammen ze nu deze kutzooi in ons strot. Die glijbaan lijkt wel heel sterk op een negerkut, toch? Voor zulke seksistische en racistische speeltuigen is geen plaats in ons park’, klinkt het bij een groepje misnoegde buurtbewoners.

In een reactie laat het stadsbestuur weten dat het de kritiek van de omwonenden niet begrijpt. ‘Deze glijbaan werd ontworpen door één van onze lokale kunstenaars en werd ‘De wedergeboorte’ gedoopt. Dat is toch een mooie symbolische knipoog? Elke gelijkenis met een bestaande vagina berust overigens louter op toeval.’

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

9 comments

 1. Avatar

  “Negerkut”?! Mooi tog(ch)?. Een “Blanke lik” zou afgrijselijk zijn.

  • Avatar

   jij snapt m dus. Buurtbewoner joemt het racistisch en seksistisch, maar noemt het zelf een negerkut. Heeft dus een probleem met blanke kindjes die uit iets wat op een negerkut lijkt komen. ….. Kut is kut

 2. Avatar

  Ben het er helemaal mee eens dat dit niet gepast is! Mijn eerste reactie was ook dat ik een neger”kut” zag!

 3. Avatar

  Die kijken precies allemaal vieze filmpjes , of zijn ze allemaal met een negerin getrouwd ???

 4. Avatar

  Een “negerkut” zoals meermalen gemeld word zou sowieso niet kunnen want das mannelijk, dan zou het een Negerinnenkut wezen maar dat terzijde.
  Welke kleur dan ook ben ik van mening dat het best een vreemd gezicht is, waar dan ook en plaatsing is ten alle tijden ongepast in publieke ruimtes.er zou naar andere verfraaiingen gekeken moeten worden welke geen aanstoot geven naar wie of wat dan ook.

 5. Avatar

  ja sorry hoor,, mijn stiefvader riep vaak , ik laat mij overbakken,,ja hij leefd niet meer,,maar nu had het gekund ,,je vloept er zo onontgonnen jong en nieuw uit ,,..watte ne gekken,,met dit ontwerp..zukkels

 6. Avatar
  bertie braeken

  Als ze hem daar niet willen, mag hij zo in mijn achtertuin, hier in Amsterdam
  zijn ze wel wat gewend.
  Ik vind het prachtig, meisjes kunnen een geboorte spelen, of anders gewoon
  een heerlijke glijbaan.
  Ik mocht niet kijken van de nonnen op school als ik mijn vagina waste, dat
  was pas erg. Het is gewoon een geslachtsdeel, wat is daar nu erg aan?

 7. Avatar

  Nou sorry hoor, ik vind het niet kunnen en of je het nu gewend of niet gewend bent maakt niet uit. Tegenwoordig moet alles maar kunnen. Kan niet anders concluderen dat normen en waarden hoe langer hoe meer afglijdt naar het nul punt. Heel veel dingen kan je niet met vroeger vergelijken want je moet nu eenmaal wel met de tijd mee gaan maar betekend niet dat er geen grenzen zijn. Hetzelfde geldt voor de vrijheid van meningsuiting. Stel je voor dat je alles er maar uit kraamt wat in je gedachten voorkomt dan kan je jan rap met z´n maat maar beledigen. De Maatschappij is verloederd en het wordt hoe langer hoe erger in veel opzichten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*