Gratis huisvuilstickers voor elke Dendermondenaar

Elke Dendermondenaar kan morgen (woensdag) 5 gratis huisvuilstickers afhalen  in het Administratief Centrum. Dat laat het stadsbestuur weten in een persbericht.

Sinds 1 januari zijn huisvuilzakken in de regio 50 cent duurder. Om mensen toe te laten hun oude voorraad huisvuilzakken op te gebruiken, liet afvalverwerker Verko op vraag van het stadsbestuur compensatiestickers drukken. Die moesten dan op de oude vuilniszakken worden gekleefd.

Eind vorig jaar was er een accuut gebrek aan compensatiestickers waardoor inwoners van de stad ook in januari nog enkele weken hun zak mochten aanbieden zonder sticker. Omdat de communicatie over die beslissing allesbehalve vlot verliep, waren er echter heel wat misverstanden en bleven op een aantal ophaalrondes stickerloze zakken onterecht staan.

Andere inwoners van de stad die wel een zak met sticker aanboden, bekloegen zich bij het stadsbestuur en eisten een compensatie. Die compensatie komt er nu in de vorm van een aantal gratis afvalstickers voor elke Dendermondenaar.

De stickers worden uitsluitend morgen (woensdag) aangeboden op de dienst Leeftmilieu in het Administratief Centrum aan de Franz Courtensstraat. De dienst is open van 9 uur tot 12.30 uur en van 14 uur tot 19 uur. Wie woensdag onmogelijk zijn gratis stickers kan afhalen, kan er telefonisch reserveren op het nummer 052/25.11.50. Per gezin kan slechts 1 sets stickers afgehaald worden. De stickers kunnen enkel afgehaald worden op vertoon van uw identiteitskaart.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*