Gino Van der Vreken wil apart weerbericht voor Dendermonde

Open VLD-gemeenteraadslid Gino Van der Vreken wil een apart weerbericht voor de stad Dendermonde.

Van der Vreken heeft een elektroshop aan de Oude Vest in Dendermonde. Als gemeenteraadslid behartigt hij ook de belangen van de Dendermondse handelzaken. De voorbije jaren zag hij tientallen keren de weerman een natte dag voorspellen, terwijl het uiteindelijk stralend weer bleek te zijn. ‘Maar de klanten laten zich afschrikken door het mogelijke slechte weer en blijven weg uit onze winkelstraten’, aldus Van der Vreken.

Volgens Van der Vreken beschikt Dendermonde over een microklimaat en is het weer in de stad totaal anders dan wat het KMI in Ukkel doorgaans voorspelt voor het binnenland. ‘Daarom wil ik het stadsbestuur vragen om bij het KMI te pleiten voor een dochterafdeling van het weerinstituut in Dendermonde met een eigen weerman. Het weerbericht voor de stad zou dan op een aparte website kunnen worden gepubliceerd en gebruikt worden in de nieuwsuitzendingen van TV Oost, Tros FM en Radio Beiaard,’ aldus nog Van der Vreken.

Van der Vreken hoopt dat de stad snel werkt maakt van zijn voorstel. ‘De stad moet beseffen dat de middenstand in Dendermonde hen zeer veel inkomsten opbrengt. Samen zijn wij groter dan bijvoorbeeld Desso of AZ Sint-Blasius.’

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*