Geen politiecontroles op 30 februari

De Dendermondse politie zal op 30 februari geen verkeerscontroles houden. Dat laat korpschef Paul Putteman weten in een persbericht.

Het opvallende bericht van de korpschef  kwam er gisteren na eerder overleg met de politieraad. In de politieraad werden de resultaten van de jongste snelheid- en alcoholcontroles besproken. Daaruit bleek dat het voorbije jaar ongeveer één Dendermondenaar op twee gecontroleerd werd.

‘We beseffen daarmee dat we de limiet bereikt hebben. Als we nog meer Dendermondenaars gaan lastig vallen, bestaat de kans dat mensen zich tegen ons gaan keren’, stelt Putteman in het persbericht. ‘Daarom hebben we beslist om voortaan nooit meer te controleren op 30 februari. Onder het motto ‘Een dag niet’ willen we de mensen een dagje rust gunnen en hen in alle rust dronken en te snel door de straten van Dendermonde laten rijden.’

‘We vinden dat dit één dag per jaar moet kunnen. Dat staat echter niet in de weg dat we het zonale veiligheidsplan willen blijven uitvoeren. De doelstellingen bestaan uit het terugdringen van het aantal verkeersongevallen met lichamelijk letsel, een daling van het aantal verkeersslachtoffers en de organisatie van dagelijkse snelheidsmetingen’, aldus nog Putteman.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*