Felix Van Groeningen maakt film over Belgica

De opvolger van “Broken Circle Breakdown” van Felix Van Groeningen volgt het reilen en zeilen van het Dendermondse cultuurcentrum Belgica. De hoofdrol is weggelegd voor Matthias Schoenaerts als vertolking van directeur Bart Van Den Broucke.

“Ik wou voor mijn nieuw project teruggaan naar de thematiek van De Helaasheid Der Dingen, zo die bekrompen maar erg sympathieke typische Vlaamse sfeer. Het cultuurcentrum heb ik bij toeval leren kennen toen ik in de buurt was bij het afmixen van mijn laatste film, het liet zich meteen kenmerken door zijn onopvallendheid.”, aldus de Gentse Van Groeningen, “Dat heeft zo zijn voordelen, want aangezien een cultuurcentrum als Belgica niet veel figuranten vereist, kunnen we het ook met een minimale casting doen”

De film vertelt het verhaal van een cultuurcentrum dat ondanks ambitie er telkens toch weer in slaagt om net onder de radar te blijven. “Het vertolkt onze volkse eigenheid om niet op te vallen, en mooi binnen de lijntjes te kleuren”, zo weet Stef Aerts die ook een hoofdrol voor zijn rekening neemt als jonge kunstenaar op zoek naar erkenning.

Voor de productie werken ondermeer Dirk Impens en de Gentse theatermaker Arne Sierens mee aan ‘Belgica’. De film wordt eind 2015 in de zalen verwacht.

About Willy Van Damned

Avatar
Hoofdredacteur, epigramoloog en enige overblijvende oprichter van "Den Klaeptaent" in 1087. Schreef in het verleden ondermeer voor de het Aalsterse magazine The Onion en The New Donk Times.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*