Fabiola verschenen op croque monsieur

De beeltenis van koningin Fabiola is verschenen in een croque monsieur in brasserie Den Ommeganck. Dat kon een redacteur van De Klaptand vanmiddag met eigen ogen vaststellen.

Opwinding vanmiddag in brasserie Den Ommeganck op de Grote Markt. Terwijl een tiental mensen er zat te genieten van de lunch, slaakte één van de gasten een kreet van opwinding. In de croque monsieur die hij net voorgeschoteld had gekregen, bleek immers de beeltenis van de pas overleden koningin Fabiola te staan. Eén van onze redacteurs was toevallig ter plaatse en zag met eigen ogen hoe inderdaad een vrouwengezicht dat sprekend op Fabiola leek in het broodje was gebakken.

De uitbaatster van Den Ommeganck stond voor een compleet raadsel. ‘Vraag me niet hoe dit is kunnen gebeuren,’ klonk het onmiddellijk na het incident. ‘We bakken al onze croques op dezelfde manier. Ik heb totaal geen verklaring waarom er nu een croque opduikt met de afbeelding van onze betreurde koningin.’

Op advies van de inderhaast opgetrommelde politie werd de bewuste croque veilig opgeborgen in de diepvries van de brasserie. ‘Op die manier kan niemand hem opeten. We hebben ook het Koninklijk Paleis verwittigd. Zij sturen binnenkort een gezant die de authenticiteit van de beeltenis moet controleren en de verklaringen van getuigen moet natrekken’, klinkt het bij Den Ommeganck.

‘Als het hier echt om een verschijning van Fabiola gaat, dan gaat het hier om een mirakel. En dan wordt de kans groter dan Fabiola ooit wordt heilig verklaard’, zegt royalty-watcher Kathy Pauwels (VTM). ‘

Den Ommeganck bereidt zich intussen alvast voor een invasie van Spaanse toeristen en liet de menu-kaart alvast vertalen in het Spaans.

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*