Eenden Hilde Raman vonden onderdak bij Vlaams Belang

De elf eenden die deze week verdwenen bij N-VA-gemeenteraadslid Hilde Raman zijn terecht. Dat vernam De Klaptand.

Gemeenteraadslid Hilde Raman stelde gisteren vast dat elf van haar zeventien eenden uit haar tuin in Mespelare waren verdwenen. Omdat de eenden in kwestie niet konden vliegen, vreesde Raman dat de eenden gestolen waren. Maar die vrees blijkt nu ongegrond.

In een briefje aan de redactie van De Klaptand laten de elf eenden weten dat ze de overstap gemaakt hebben naar Vlaams Belang omdat ze zich niet meer thuis voelden in het eendenverblijf van Raman. ‘Wij konden ons al geruime tijd niet meer verzoenen met de extreme richting die Raman in haar eendenverblijf vaart. Omdat de verhoopte koerswijziging uitblijft, hebben wij onze conclusies getrokken,’ klinkt het in de brief.

De eenden hebben de overstap van Raman van Vlaams Belang naar N-VA naar eigen zeggen nooit verteerd. De druppel die de emmer deed overlopen was het feit dat Raman onlangs met enkele nieuwe eenden van een uitheems ras kwam aandraven. ‘Dat begint met een vreemde eend in de bijt, maar voor je het weet nemen ze onze plaats in’, aldus de mistevreden eenden.

De eenden hebben na een korte ontluizingsperiode al onderdak gevonden bij Vlaams Belang. ‘We zijn verheugd de eenden van Hilde Raman te verwelkomen in onze partij’, zegt lokaal Vlaams Belang-voorzitter Marc Van den Breen. ‘Met het oog op onze jaarlijkse braai waren we immers op zoek naar smaakvol gevogelte. Dankzij deze ophefmakende overstap kunnen we nu werk maken van de eendlösung.

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*