Eén gewonde na bomalarm in Dendermonde

Bij het bomalarm op de Noordlaan in Dendermonde is vanmorgen één gewonde gevallen. Dat vernam De Klaptand bij de lokale politie.

Omstreeks negen uur vanmorgen liep bij het noodnummer 101 de melding binnen dat er om 9.15 uur een bom zou ontploffen op een bus van De Lijn die zich op dat moment voor de politierechtbank zou bevinden.

De chauffeurs van een drietal bussen kregen daarop via de dispatching van De Lijn de opdracht om hun bus te parkeren op de De Bruynkaai en alle passagiers te evacueren.  Eén passagier werd afgevoerd naar het AZ Sint-Blasius nadat hij zijn voet had verzwikt in één van de putten op de De Bruynkaai. De overige passagiers werden opgevangen in het Administratief Centrum, waar ze van de gelegenheid konden gebruik maken om huisvuilstickers te kopen.

Omdat de politie geen enkel risico wilde nemen werd ook de politierechtbank ontruimd en werd de Noordlaan in beide richtingen afgesloten. Ook het personeel van de politierechtbank werd opgevangen in het AC, tot grote onvrede van het stadspersoneel dat hierdoor langer moest wachten op de passage van de dagelijkse koffieronde. Her en der klonk ook onvrede ‘omdat die magistraten hier onze koekskes komen opeten’.

De bus en de politierechtbank werden nadien doorzocht door een speurhond, maar uiteindelijk werd niets aangetroffen. Omstreeks half twaalf werd de Noordlaan opnieuw vrijgegeven en kon de verkeerschaos in Dendermonde zich opnieuw tot haar dagelijkse proporties herstellen. Tot grote opluchting van enkele bewoners die opnieuw op de hun zo vertrouwde files konden uitkijken.

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*