Eddy Del White derde Belg op Coachella

De bekende DJ Eddy Del White is naast 2 Many DJ’s en Lost Frequencies de derde Belg op het Amerikaanse festival Coachella. Dat vernam De Klaptand.

Eddy Del White is een fenomeen. Niet alleen in Denderbelle, maar tot ver daarbuiten. Ook in Lebbeke en Dendermonde wordt de dj op handen gedragen. Omdat Del White dit jaar precies vijftig jaar achter de draaitafels staat, begon hij onlangs aan een tournee van maar liefst twee jaar. ‘Dat is nodig om overal te kunnen draaien waar ze me vragen’, aldus Del White.

Vorige week kreeg Del White een telefoontje uit de Verenigde Staten om te vragen of hij zich kon vrijmaken voor Coachella, het grote Amerikaanse festival waar vorig jaar Stromae nog schitterde. ‘Ze hebben me ontdekt via een aantal oude filmpjes op Youtube waarin ik het beste van mezelf geef in de kantine van Eendracht Opstal. En eind vorig jaar woonde de programmator van het festival incognito één van mijn optredens bij. Hij was blijkbaar heel zwaar onder de indruk.’

En dus vliegt Eddy, die ook cultureel ambassadeur van Dendermonde is, in april naar de VS. ‘Dat wordt spannend. Het zal de allereerste keer zijn dat ik in een vliegtuig zit. En dat op mijn leeftijd! Het wordt een onvergetelijke ervaring.’

Aan zijn act zal Del White niets veranderen. ‘Mijn grootste troef is dat ik de mensen zich laat amuseren. Verzoeknummers draai ik niet. Bij een verkeerde keuze van de aanvrager is de ambiance zo om zeep. En die ambiance is net mijn handelsmerk. De jongste jaren ga ik vooral voor foute muziek en schlagers. Dat zal op Coachella niet anders zijn. De Amerikanen zullen in het begin wellicht een beetje vreemd opkijken, maar ik ben er zeker van dat na een nummer of drie iedereen aan het dansen zal zijn.’

Om budgettaire redenen reizen de danseressen van Eddy niet meer naar de VS. Al heeft Del White hen wel beloofd dat hij hen zeker nog een keer meetroont naar het buitenland. ‘Ik ben er van overtuigd dat Coachella de start is van mijn internationale doorbraak. Ik heb nu al fanclubs van Sint-Lievens-Houtem tot in Mazenzele. Het is slechts een fractie van tijd voor ik ook in Londen, Los Angeles en New York een clublokaal heb’, besluit Del White.

Coachella vindt dit jaar plaats op 15, 16 en 17 april en op 22, 23 en 24 april. Op de affiche staan naast Eddy Del White onder meer LCD Soundsystem, Guns N’ Roses, Ellie Golding, Calvin Harris, Underworld en Vollbeat. Het festival is al maanden hopeloos uitverkocht.

 

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*