Doel onverwacht sneller operationeel?

In tegenstelling tot eerder berichtgeving in de media zal doel 4 sneller opnieuw in gebruik worden genomen. Diverse bronnen menen dat het al eind november technisch operationeel kan zijn dankzij Dendermondse interventie.

Na de sabotage begin augustus was paniekvoetbal uitgebroken bij het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) en netbeheerder Elia. Het Dendermondse KAVD las de berichtgeving hierover en schoot terstond ter hulp.

“Toen ik de kranten hierover las wist ik meteen dat wij konden ter hulp schieten,” aldus KAVD voorzitter Dany Dewaelens. “Paniekvoetbal daar zijn wij in thuis en ons eigen doel wordt toch amper gebruikt, met één doel aan onze helft voor de tegenstrever hebben we ruimschoots voldoende zonder aan de kwaliteit van onze matchen te moeten inbinden. Uit sympathie met de overheid willen we het andere dus wegschenken. Op die manier blijft niemand deze winter in de kou staan – op onze miniemen na natuurlijk!” zegt hij met een glimlach.

Bij Electrabel wou een woordvoerder aan de krant alleen bevestigen dat het bedrijf gecontacteerd werd door KAVD en ‘begin volgende week zicht zal hebben op de planning’. Het is dus nog afwachten wat definitief beslist wordt door Electrabel.

About Willy Van Damned

Hoofdredacteur, epigramoloog en enige overblijvende oprichter van "Den Klaeptaent" in 1087. Schreef in het verleden ondermeer voor de het Aalsterse magazine The Onion en The New Donk Times.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*