Discotheek Flight 90 annuleert Flight to Kohln

De Opwijkse discotheek Flight 90 moet op politiebevel de themafuif ‘Flight to Kohln’ die voor dit weekend gepland stond schrappen. Dat bevestigt een van de uitbaters aan De Klaptand. ‘Het risico op aanrandingen was te groot’, klinkt het. Ondertussen worden in het station van Dendermonde opvallend veel tickets naar Keulen verkocht.

Flight 90 organiseert twee keer per maand een thema-avond waarbij telkens een stad of land wordt uitgekozen. Zaterdagavond zou Keulen het thema zijn. Zaakvoerders Klaas De Coster en Pieter Temmerman hadden een grote opblaasbare Dom gehuurd en de inkomhal was versierd met Duitse tricolore-vlaggen. Naast halve liters bier zouden er ook braadworsten verkocht worden. Achter de draaitafels zouden PePeGiDa en A-Dolhpin plaatsnemen.

Na overleg met het gemeentebestuur besliste de discotheek echter om de themafuif in extremis af te blazen. ‘Na de gebeurtenissen in Keulen tijdens oudejaarsnacht vond de politie het te risicovol om een evenement dat naar de stad verwijst te organiseren in Opwijk’, vertelt manager Laurens Van Henden.

Tijdens oudejaarsnacht werden tientallen vrouwen in de Duitse stad op het plein voor de Dom lastig gevallen, beroofd en betast door verschillende groepjes mannen van Noord-Afrikaanse en Arabische afkomst. Minstens twee vrouwen zouden verkracht zijn.

‘Door de heisa rond wat er zich in Keulen heeft afgespeeld, valt de timing van onze event bijzonder slecht. We hadden het gevoel dat er in de huidige context niemand, ook wijzelf niet, wilde feesten in een Keuls kader’, aldus Van Henden.

Volgens de manager vreesde de politie ook voor een mogelijke massale opkomst van Noord-Afrikaanse mannen met weinig fraaie bedoelingen.

Enkele maanden geleden, daags na de aanslagen in Parijs, moest Flight 90 ook al een thema-avond Flight to Paris schrappen uit respect voor de slachtoffers van de terreur. De thema-avond rond Keulen wordt vervangen door een Flight to Alaska. ‘De kans dat daar Noord-Afrikanen op afkomen is verwaarloosbaar’, klinkt het in de discotheek.

Keulen plots populair

Ondanks de wereldwijde verontwaardiging over de gebeurtenissen in Keulen, blijken de voorbije dagen tientallen Dendermondse meisjes een treinticket naar Keulen geboekt te hebben. De NMBS heeft het over een significante stijging.

‘Keulen is sowieso een populaire bestemming in december omwille van de kerstmarkt, maar in januari spoort normaal gezien vrijwel niemand naar de Domstad. Maar sinds enkele dagen verkopen we toch wel een dertigtal tickets per dag’, klinkt het in het station van Dendermonde. ‘Uitsluitend aan vrouwen.’

Volgens één van de meisjes die de voorbije dagen een ticket kocht, verlangt de Dendermondse jeugd opnieuw naar de groezelige en levendige stationsbuurt van weleer. ‘Waar is de tijd dat jonge allochtone boefjes het Stationsplein onveilig maakten, ons allerlei schunnigheden in het Turks nariepen en je als meisje beter niet alleen in de fietsenstalling kwam? Het is al ver gekomen als we voor dat soort zaken de trein naar Duitsland moeten nemen. Vroeger werd er door rivaliserende bendes al een keer gevochten om een meisje, maar die tijd ligt al ver achter ons.’

Omdat de feiten in Keulen gepleegd werden door mannen van Noord-Afrikaanse en Arabische afkomst, wijzen de Dendermondse meisjes vooral met een beschuldigende vinger in hun richting. ‘Ik weet niet wat er scheelt met die gasten, maar die achten ons echt geen blik meer waard’, vertelt één van de meisjes anoniem in De Klaptand. ‘Dat staat altijd maar te swippen op een smartphone, heeft het te druk met het runnen van een drugshandel of moet bestellingen van Pita Karine bezorgen? En wie is daar de pineut van? De Dendermondse meisjes, die zich ook wel een keer begeerd, vernederd  en betast willen voelen.’

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

2 comments

  1. Voortplanting en bewustwording staan haaks op elkaar, zo zit ons onderwijs waar toeval is uitgesloten, in elkaar. Haar onvrede is dan grondwettelijk aangewakkerd, de bewuste vrouw is er: emancipatie heeft haar thuis in de strijd tegen racisme en onderdrukking een milieu van minkukels, halfnichten en flikkers opgeleverd om mee samen te gaan. Er lijkt een tegenstelling in te bestaan, maar er is nu voor onze echte Belgische meisjes die niet aan hun trekken komen met de sullen – en we hebben het dan nog niet over de omvang van het geslacht, dat geeft een extra dimensie aan de algehele ervaring – geen hoger genot dan de onderwerping die ze voelen bij de Afrikaanse en de Arabische man die dat weet. Anders waren die hier niet.

  2. Zuster Grimbarda

    Voor ons ook nog 14 tickets. Het is voor iedereen migratiecrisis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*