Dirk Abbeloos gelauwerd op Festival van de Politiek

Schepen van Financiën Dirk Abbeloos is tijdens het jaarlijkse Festival van de Politiek in de Gentse Vooruit tweemaal in de prijzen gevallen.

Het Festival van de Politiek wordt elk jaar georganiseerd door de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten. Op het evenement komen politici uit verschillende gemeenten nieuwe beleidsprojecten toelichten en vertellen over hun ervaringen met fenomenen als burgerparticipatie, crowdfunding en volksreferenda.

Het hoogtepunt van het festival zijn de Gouden Sjerpkes, ook wel de Oscars van de Politiek genoemd. Tijdens de awardshow worden in tientallen categorieën prijzen uitgereikt. Naast de hoofdcategorieën Burgemeester van het jaar, Schepen van het jaar en OCMW-voorzitter van het jaar, zijn er voor zowat elk denkbaar schepenambt prijzen te winnen.

In tegenstelling tot de voorbije jaren viel Dendermonde dit jaar wel in de prijzen. Schepen van Financiën Dirk Abbeloos won onder meer de award voor ‘Schepen van Financiën van het jaar’. In het juryrapport kreeg Abbeloos onder meer lof toegezwaaid ‘voor de manier waarop hij al jarenlang iedereen, burgemeester Piet Buyse incluis, doet geloven dat Dendermonde er financieel bijzonder rooskleurig voor staat.’

‘Het is ons een raadsel wanneer men in Dendermonde gaat ontdekken hoe groot het gat is dat een evenement als Marktrock Dendermonde in de Dendermondse stadskas heeft geslagen’, klinkt het in het rapport. ‘Abbeloos heeft dit bijzonder goed weten te verbergen in zijn begroting.’

Dat was echter niet de enige award voor Abbeloos. De CD&V-schepen kreeg ook de award voor ‘Beste combinatie politiek-gezin’ omdat hij de buitenwereld laat geloven dat hij de perfecte familieman is. ‘Abbeloos verstaat de kunst om overal op de strategisch juiste momenten op te duiken met zijn gezin. Maar wie hem beter kent, weet dat Abbeloos geen gelegenheid onbenut laat om thuis weg te glippen en aan zijn huishoudelijke plichten te verzaken.’

‘Dat Abbeloos naast zijn drukke advocatenpraktijk en zijn politieke bezigheden nog tijd vindt voor zaken als de Heemkring van Sint-Gillis-Dendermonde, het Bloemencorso en een wekelijkse rugbytraining wijst er op dat Abbeloos liever niet thuis zit. De manier waarop Abbeloos zijn rol als vader van zijn kinderen naar de buitenwereld speelt, is dan ook weergaloos. Abbeloos is dan ook een terechte winnaar’, spaart de jury de superlatieven niet.

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

One comment

  1. Zuster Grimbarda

    Heilige Babbeldoos, bid voor ons…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*