Dieter Mannaert koopt Utrechtse seksboten

CD&V-gemeenteraadslid Dieter Mannaert heeft op de Nederlandse veilingsite Marktplaats zes woonarken gekocht. Dat vernam De Klaptand.

Op de Nederlandse veilingwebsite Marktplaats verscheen enkele weken geleden een opvallende advertentie. Een zekere Jeff uit Bosch en Duin bood er zes woonarken aan. De arken zijn in 2012 nog volledig gerenoveerd en ‘slechts een aantal maanden’ in gebruik geweest. Elke boot telt vier aparte woonruimtes, elk met eigen keuken, toilet, douche, airco en centrale verwarming.

De boten hebben in Utrecht en tijdje dienst gedaan als seksboot en moesten minimaal 10.000 euro per stuk opbrengen. Uiteindelijk gingen de boten voor minder dan de helft van de vraagprijs van de hand. ‘Dieter Mannaert heeft een gouden zaakje gedaan’, vertelt de voormalige eigenaar van de boten. ‘Ik wens hem veel succes met zijn investering.’

In een telefoontje met De Klaptand bevestigt Mannaert dat hij de koper is. ‘Ik wil de boten een plaatsje geven aan de aanlegsteiger in Baasrode, enkele honderden meters van mijn feestzalen Het Fabriek en Hangar 43. Al sluit ik niet uit dat ik op termijn een aantal woonarken laat wegslepen naar de toekomstige jachthaven in de Dendermondse binnenstad.’

Het gemeenteraadslid wil voorlopig niets kwijt over de plannen die hij heeft met de boten. Wat wel vast staat is dat Mannaert en zijn vrouw hun intrek zullen nemen in één van de boten. ‘Ik droom er al jaren van om op een woonboot te wonen’, klinkt het bij Mannaert. ‘Mijn grote idool MacGyver deed dat ook al. En Tom Hanks in Sleepless In Seattle. Ingeborg is stapelgek op die film en nu kan ze dus ook wonen op het water.’

Over de plannen met de resterende 5 boten wil Mannaert echter niets kwijt. In zijn omgeving klinkt het dat Mannaert de boten vooral als een opportuniteit zag en nu, zonder haast te maken, op zoek is naar een concrete invulling. Verschillende pistes zouden voorliggen. Gezien de nabijheid van Hangar 43 is het waarschijnlijk dat minstens enkele boten zullen gebruikt worden als luxe-suite voor koppels die in de zaal hun huwelijksfeest geven. Gedurende de week zouden de suites kunnen gehuurd worden door koppeltjes die nood hebben aan een afgelegen plekje waar niemand hen komt storen.

Volgens onze bronnen zou de juridische adviseur van Mannaert ook onderzoeken of de boten in Dendermonde hun oorspronkelijke bestemming als seksboot kunnen terugkrijgen. Het bordeel van Mannaert zou wel iets luxueuzer zijn dan de doorsnee hoerenkeet. Omdat het Dendermondse politiereglement slechts drie prostituees per etablissement toestaat zou Mannaert naast het bordeel een swingerscafé willen openen.

Kenners van het Dendermondse nachtleven wijzen erop dat Mannaert nu Het Fabriek stilaan volwassen wordt, wellicht een nieuwe stap in de entertainmentsector wil zetten. ‘Een parenclub is dan ook de logische volgende stap. Heel hard verschilt het concept trouwens niet van wat zich nu maandelijks in Het Fabriek afspeelt. Ook daar wordt immers zwaar gefoefeld. Het grote verschil is dat klanten voor de seks niet langer de parking of de toiletten moeten opzoeken.’

About Jean-Pierre De Stamper

Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

2 comments

  1. Een essentieel onderdeel van het utrechtse uitgaansleven ging verloren. Nu de speciaal ingerichte boten dan naar Dendermonde komen, is het te bewonderen dat dit stuk cultuur een bestemming krijgt op geëigend niveau. Het privékarakter van bordelen met authentieke huiskamer past meer in de Belgische context waar open raamprostitutie toch wat beneden peil wordt geacht, meer iets voor eenzame uitkeringstrekkers dan gemeenteraadsleden, die nu een voor een op een gerelaxte manier en discreet ontvangen kunnen worden na werktijd en op vrije dagen.
    In de driehoek Gent-Brussel-Antwerpen zit er in het plan zeker toekomstmuziek met kansen op uitbreiding. Er zijn ook genoeg hoeren van verschillende graad voorradig, vaak nog vrijwilligers die een baan behoeven, die accommodatie nodig hebben. Een stimulans voor de werkgelegenheid. Maar hebben de Utrechtse sekswerkers (in Nederland is hoer steeds meer een verboden woord met de hoog frequenterende elite) financiële vervanging gekregen van hun gemeente, of komen ze mee? Hoe ziet het arbeidsloon in Nederland eruit aan de slootkant? In de jachthaven kunnen gepaste voorzieningen niet buiten beschouwing blijven om van plezierjachten te mogen spreken.
    Eigenlijk meer iets voor leden van de haute société dan voor de gewone Vlaming.

  2. Nie memme, poeppe gvd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*