Dendermondse prominenten sensibiliseren voor darmkanker

Met een opmerkelijke fotoreeks willen enkele vooraanstaande inwoners van Dendermonde de bevolking sensibiliseren rond darmkanker. Onder meer burgemeester Piet Buyse, schepenen Leen Dierick en Dirk Abbeloos en deken Paul Debaere lieten zich voor de gelegenheid fotograferen in het kleinste kamertje.

In Vlaanderen sterven er elke dag vijf mensen aan darmkanker. Maar wat nog steeds weinig mensen weten is dat de ziekte al in een hele vroege fase op te sporen én te behandelen is. Met één eenvoudige test van de apotheker kan je thuis, op je toilet, uitzoeken of je een verhoogd risico hebt.

Nadat de vzw Stop Darmkanker eerder al sensibiliseerde door bv’s een toiletselfie te laten posten, gaat de organisatie nu ook lokale beroemdheden inschakelen om haar boodschap uit te dragen. Dendermonde is één van de eerste gemeenten die mee in het project stapt.

OCMW-voorzitter Patrick Meulebroek, bevoegd voor volksgezondheid, geeft meer uitleg aan De Klaptand. ‘Als stadsbestuur waren wij meteen gewonnen voor het initiatief. Door ons bloot te geven tijdens één van de intiemste momenten die een mens kan hebben, willen wij darmkanker bespreekbaar maken. En bovendien tonen we aan de bevolking dat we tot meer in staat zijn dan het uitkakken van een diarree aan regeltjes en GAS-boetes.

Meer info: www.stopdarmkanker.be

Bekijk de foto’s hieronder

Burgemeester Piet Buyse

Burgemeester Piet Buyse

Schepen Leen Dierick

Schepen Leen Dierick

Cumulkampioen Jozef Dauwe

Cumulkampioen Jozef Dauwe

Schepen Dirk Abbeloos

Schepen Dirk Abbeloos

Schepen Carine Verhelst

Schepen Carine Verhelst

SP.A-boegbeeld Bart Van Malderen

SP.A-boegbeeld Bart Van Malderen

Deken Paul Debaere

Deken Paul Debaere

About Jean-Pierre De Stamper

Jean-Pierre De Stamper
Senior writer. Ouderdomsdeken en veelschrijver van de redactie. Begon zijn carrière in de media bij The Bostroë Globe. Belandde via omzwervingen langs Het Appels Handelschblad en Den Aagemse Courant bij De Klaptand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*