Dendermondse boyband Chaud naar voorronde Eurosong

Net als de rest van de wereld ging Vlaanderen overstag voor One Direction. Terwijl de Britse jongens alles wat ze aanraakten in goud veranderden, was het vooralsnog wachten op een antwoord van eigen bodem. 

Uit een tweehonderdtal kandidaten selecteerde EMT International het Vlaamse antwoord op One Direction. Dat bleek de Dendermondse boyband Chaud te zijn. Voor de choreografie en danspasjes worden ze belegeid door “So you think you can Dance” ster Laura Parijs. Gino Van Der Vreken zorgt voor de teksten. Het Eurovisiesongfestival 2015 wordt de 60ste editie van deze Europese liedjeswedstrijd. Het festival wordt eind mei gehouden in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Het is sinds Janez Detd geleden dat Dendermonde nog een eigen boysband had, maar daar willen de jongens van Chaud niet mee vergeleken worden. “We mikken hoger”, zo laat hun PR management kort weten, “het is onze intentie hetzelfde succesparcours als Conchita Wurst af te leggen”.

Op 1 januari houden ze hun fandag te jeugdhuis Zenith, waar ze vanaf middernacht voor een hoop gillende tienermeisjes zullen optreden. Inkom voor de fandag is 15 euro inclusief drankjes en handtekeningen.

About Willy Van Damned

Hoofdredacteur, epigramoloog en enige overblijvende oprichter van "Den Klaeptaent" in 1087. Schreef in het verleden ondermeer voor de het Aalsterse magazine The Onion en The New Donk Times.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*